CL-optakt: Manchester City har den statistiske overhånd mod tysk modstand

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

CL-optakt: Manchester City har den statistiske overhånd mod tysk modstand

Haaland mod Gvardiol bliver en vigtig kamp i kampen
Haaland mod Gvardiol bliver en vigtig kamp i kampenProfimedia
Hjemmeholdet har vundet ni hjemmekampe i træk mod tyske hold, men Leipzig viste i anden halvleg af det første opgør, at giganterne fra Manchester kan rystes.

Manchester City skal spille to knockout-kampe inden landsholdspausen, startende med returkampen i ottendedelsfinalen i Champions League mod tyske RB Leipzig. Efter at have sikret sig 1-1 i Leipzig i sidste måned er de forsvarende Premier League-mestre relativt store favoritter til at gå videre til kvartfinalerne i denne turnering for sjette sæson i træk. 

Deres selvtillid vil blive yderligere styrket af en sejrsstime på fire kampe i alle turneringer siden sidste møde med Leipzig, hvor de har scoret ti mål og blot lukket et enkelt ind. Guardiola sagde, at han var "glad" for 1-1-opgøret i den foregående kamp, og han bør derfor være optimistisk med hensyn til at klare denne forhindring, da Manchester City har vundet ni hjemmekampe i træk mod tysk modstand.  

Det er anden gang de to hold mødes i CL
Det er anden gang de to hold mødes i CLFlashscore

Ved Leipzigs seneste deltagelse i Champions League-ottendedelsfinalerne, blev endestationen et engelsk hold, da Liverpool vandt to gange 2-0. De er endnu ikke sikret en plads i den næste års Champions League via Bundesligaen, men i weekenden kvaste de Borussia Mönchengladbach med 3-0. 

De har forbedret sig markant under Marco Roses ledelse og har afsluttet deres gruppespilskampagne med fire sejre i træk, herunder clean sheets mod Shakhtar Donetsk og Celtic.  

De to hold mødtes også i gruppespillet i 2021, hvor City på hjemmebane satte Leipzig til vægs med 6-3 på Etihad.

Hold øje med disse 

Phil Foden er ret varm for tiden med fire mål i de seneste fire kampe, plus et enkelt oplæg. Englænderen med den store motor var ikke med i første kamp, men kan få en vigtig rolle, især i omstillingsspillet. 

Foden har lavet ni mål i sæsonen indtil videre, kan også dække flere positioner i Guardiolas system, hvilket øger hans muligheder for genvalg. 

Fodens mål mod Newcastle
Fodens mål mod NewcastleOpta by Flashscore, <mark>foto af</mark> AFP

Josko Gvardiol kom på tavlen i weekenden, men det er for hans forsvarsmæssige kvaliteter man skal holde øje med ham i dette opgør. Han kan meget vel komme i direkte duel med Erling Haaland, og hvis kroaten kan vinde den duel, er Leipzig bestemt ikke uden muligheder for avancement. Derudover var det også Gvardiol der udlignede til resultatet 1-1 i det første opgør.

Josko Gvardiols stats fra weekendes kamp
Josko Gvardiols stats fra weekendes kampOpta by Flashscore, <mark>foto af</mark> Profimedia

Trupnyt, skader og karantæner 

Manchester City har mere eller mindre fuldt hold til rådighed. Kevin De Bruyne og Riyad Mahrez startede ude i weekenden, hvilket godt kunne indikere en startplads. 

Omvendt ser det vanskeligt ud for Leipzig, der har Abdou Diallo, Xaver Schlager, Peter Gulacsi samt topscorer Christopher Nkunku på skadeslisten. 

Kampen kan følges live på Flashscores kampside.