Chelsea startede kampen flot men måtte nøjes med uafgjort mod West Ham

De to London-klubber delte på West Hams hjemmebane.
De to London-klubber delte på West Hams hjemmebane.IAN KINGTON/AFP
Hverken Chelsea eller West Ham formåede at hente alle tre point i lørdagens London-opgør.

Lørdagens første Premier League-kamp var mellem West Ham og Chelsea. Begge havde hårdt brug for en sejr. Gæsterne fra Chelsea har investeret uhyre mange penge i det netop overståede transfervindue, men ligger stadig og roder rundt i midten af tabellen. West Ham skal derimod sørge for at lægge afstand til nedrykningspladserne.

Chelsea startede suverænt, hvor de dominerede fuldstændig og havde flere optræk til fine muligheder.

Den portugisiske offensivspiller Joao Felix var tilbage for Chelsea, efter at have afsonet tre spilledages karantæne på grund af det røde kort, han modtog i sin debut mod Fulham. Og Atletico Madrid-lejesvenden boltrede sig virkelig i starten af kampen.

Efter ti minutter fik han da også scoret, men der blev dog korrekt dømt offside. Inden da havde Ruben Loftus-Cheek også været tæt på at finde Kai Havertz inde foran mål.

I det første kvarter af kampen havde Chelsea bolden 80 % af det tiden, og det gav pote.

Efter 16 minutter fik Chelsea udbytte af det massive overtag, da to af holdets nye drenge gjorde det til 1-0. Et smukt indlæg fra argentinske Enzo Fernandez fandt vej til Joao Felix’ højre inderside, som sendte bolden ind bag Lukasz Fabianski.

Joao Felix mod West Ham
Joao Felix mod West HamOpta by Statsperform

Få minutter senere jublede Chelsea-spillerne igen, da Kai Havertz blev sendt i dybden og sparkede bolden i nettet, men endnu en gang blev der dømt offside.

West Hams forsvar var slet ikke til stede i den første del af kampen.

Hjemmeholdet kom dog bedre med, efter at de var kommet bagud 1-0. De fik bevist, at Chelseas forsvar også er til at tale med, selvom de ikke havde lukket mål ind i de seneste tre kampe.

I det 27. minut flækkede Jarrod Bowen et indlæg videre og ovre ved bagstolpen kom den tidligere Chelsea-spiller Emerson løbende fra sin venstre back-position og sparkede bolden i mål.

Resten af første halvleg bestod af mange boldtab og optræk til farlige situationer, men der blev ikke scoret yderligere i de 45 minutter.

Anden halvleg

Anden halvleg startede på samme måde som første halvleg sluttede.

Chelsea var klart mest på bolden, men de fik ikke skabt de helt store muligheder. Samtidig lurede West Ham på at komme afsted i nogle omstillinger.

Kampen skulle helt frem til det 81. minut før der for alvor kom gang i sagerne. Et West Ham-frispark i venstre side blev smidt ind over af Emerson. Her fik Declan Rice sat hovedet på, hvilket resulterede i, at Kepa Arrizabalaga måtte lave en storartet redning. Tomas Soucek sparkede dog riposten i mål.

Efter et længere VAR-gennemsyn blev det konstateret, at Declan Rice var offside, og derfor talte scoringen ikke.

Kort tid efter var der en situation, hvor Soucek ramte havde hånd på bolden i eget felt, men VAR-dommerne mente ikke, at det var nok til et straffespark.

De to hold angreb hinanden på skift til sidst, men ingen af holdene kom tæt på et sejrsmål.

Derfor sluttede opgøret 1-1.