Bo Henriksen vil være dansk landstræner: "Man skal tænke stort"

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Bo Henriksen vil være dansk landstræner: "Man skal tænke stort"

Bo Henriksen vil være dansk landstræner: "Man skal tænke stort"
Bo Henriksen vil være dansk landstræner: "Man skal tænke stort"Profimedia
Den tidligere træner i FC Midtjylland og nuværende træner i FC Zürich, Bo Henriksen, siger i et interview med tyske Kicker,at han på et tidspunkt i sin karriere gerne vil være dansk landstræner.

"Selvfølgelig er det svært at få et af disse eftertragtede job. Men det er en drøm for mig, generelt at arbejde i en af ​​de 5 bedste ligaer. Det har været mit mål siden jeg startede, at arbejde med de bedste og konkurrere med de bedste. Vi får se, hvad der sker. I slutningen af ​​min karriere vil jeg gerne blive dansk landstræner. Du skal tænke stort, drømme stort", siger Bo Henriksen, der også afslører, at han havde Søren Lerby og Allan Simonsen som sine absolutte helte i barndommen. 

Bo Henriksen overtog FC Zürich i sidste sæson, da holdet under Franco Foda lå sidst i den schweiziske liga efter at man ellers sæsonen forinden var belevet mester. Men Bo Henriksen har fået vendt den den negative stime og i øjeblikket indtager klubben andenpladsen i den schweiziske liga efter Young Boys. 

"Det vigtigste var at formidle et koncept. Holdet var blevet mestre året før under André Breitenreiter, men pludselig lå de i bunden. I den situation indså jeg hurtigt, at både træneren og holdet havde skyld i de dårlige resultater", der fortæller hvilken strategi han lagde:

"Jeg var nødt til at finde lederne. Og det i en fase, hvor vi faktisk skulle vende tingene hurtigt. Det er svært, når ingen har selvtillid. Vi tabte den første kamp 0-5 mod PSV Eindhoven. Ikke kønt, men efter det vidste jeg, hvad jeg skulle gøre. I begyndelsen handlede det bare om overlevelse. Men selvfølgelig vil jeg have mere og tage det næste skridt."

Bo Henriksens kontrakt med FC Zürich løber til juni 2024, men allerede i vinterpausen planlægger den danske træner at tage en snak om fremtiden med klubbens ledelse. '

"Jeg vil tale med de ansvarlige i Zürich i vinterferien. Men jeg er ikke primært optaget af min fremtid, det er mindre vigtigt, men mere med hvordan jeg kan vinde de kommende kampe. Klubben kommer altid først", siger den danske træner.

Efter landskampspausen møder FC Zürich Young Boys i meget imødeset topopgør i den schweiziske liga.