Belgien anholder yderligere tre personer for drab på svenske fodboldfans

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Belgien anholder yderligere tre personer for drab på svenske fodboldfans

Blomster lagt af den svenske statsminister Ulf Kristersson
Blomster lagt af den svenske statsminister Ulf KristerssonReuters
Belgien har tilbageholdt yderligere tre mistænkte for drabet på to svenskere i forbindelse med Belgiens EM-kvalifikationskamp mod Sverige i sidste i sidste måned, sagde en talsmand for anklagemyndigheden onsdag og bekræftede dermed rapporter i belgiske medier.

De tre mænd blev arresteret af politiet mandag under fem husundersøgelser i Bruxelles, sagde han uden at give yderligere information.

Den belgiske tv-station VRT rapporterede, at to af de mistænkte var sigtet for mord i sammenhæng med terror, mens den tredje var sigtet for overtrædelse af våbenloven.

Anholdelserne kom en måned efter, at politiet anholdt en 45-årig tunesisk mand mistænkt for at have skudt svenskerne den 16. oktober, da fodboldkampen mellem Belgien og Sverige skulle til at begynde. Politiet sagde, at tuneseren havde svoret troskab til jihadistgruppen Islamisk Stat.

Justitsminister Vincent van Quickenborne trådte efterfølgende tilbage, efter at en undersøgelse havde afsløret, at en anmodning fra Tunesien om at udlevere manden fra Belgien i august 2022 ikke var blevet fulgt op af de belgiske justitsmyndigheder.