Barcelonas 10 mand sled sig til smal sejr over bundhold

Raphinha jubler over Barcelonas vindende mål
Raphinha jubler over Barcelonas vindende målProfimedia
FC Barcelona er sikker på at holde afstanden til forfølgerne fra Real Madrid i den bedste spanske fodboldrække. Søndag vandt ligaens førerhold med 1-0 på eget græs over Valencia, inden madrilenerne skal i aktion senere på aftenen.

Andreas Christensen spillede hele kampen i Barcelonas forsvar, der blev sat under et voldsomt pres efter pausen.

Det skyldtes ikke mindst en udvisning til forsvarsmakkeren Ronald Araujo, der efter en times spil forhindrede en friløber til gæsterne ved at hive en Valencia-spiller ned.

Med en mand i overtal øjnene Valencia, der er fedtet ind i bundstriden, chancen for et uventet point.

Gæsterne så ud til at blive snydt for et straffespark, da Barcelona-indskifteren Franck Kessie med fem minutter tilbage fældede Francisco Perez i feltet.

Dommeren nøjedes dog med at dømme hjørnespark til Valencia, der ikke formåede at udnytte nogen af holdets chancer.

Raphinha havde givet Barcelona føringen efter et kvarter, da brasilianeren tog et godt løb og nåede frem til en lang aflevering slået af Sergio Busquets og headede den videre i mål til 1-0.

Barcelona havde pæne muligheder for at øge føringen, men Ansu Fati måtte se et skudforsøg ramme opstanderen. Ti minutter efter pausen brændte Ferrán Torres også fra straffesparkspletten.

Den sidste halve time var hjemmeholdet til tider i problemer, men Barcelona slap med skrækken.

Barcelona topper La Liga med 62 point. Real Madrid har 52 point på andenpladsen, inden hovedstadsklubben senere på søndagen gæster Real Betis.