Dansk mixed-double videre efter hård kamp: Nu venter favoritterne i næste runde

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Dansk mixed-double videre efter hård kamp: Nu venter favoritterne i næste runde

Dansk mixed-double videre efter hård kamp: Nu venter favoritterne i næste runde
Dansk mixed-double videre efter hård kamp: Nu venter favoritterne i næste rundeClaus Bech/Ritzau Scanpix
Det holdt hårdt men den danske mixed-double med Alexandra Bøje og Mathias Christiansen er videre ved VM i badminton

Den danske mixed-double Mathias Christiansen og Alexandra Bøje, spillede tirsdag deres første kamp ved VM i badminton i Royal Arena.

Modstanderne var Po-Husan Yang og Ling Fang Hu fra Taiwan. Et par der allerede har været i kamp, da de mandag vandt 2-1 i sæt, i en tæt kamp mod et par fra Canada.

Dansk drømmestart men nederlag i første sæt

De to par har allerede mødt hinanden to gange i år, og begge gange er det danske par løbet med sejren.

Danskeren fik en drømmestart og vandt de fire første bolde. En føring der dog siden blev indhentet. Ved sidebyttet i første sæt var danskerne dog i teten og foran med 11-7.

Hu og Yang lod dog ikke danskerne stikke og bed fornemt fra sig.

Christiansen fik sendt nogle tunge smash afsted, både fra baglinjen men også fremme i banen. Bøje levede på sin hurtighed og fine reaktionsevne.

Danskerne var foran det meste af tiden i første sæt og havde muligheden ved 18-14 til at åbne en fempoints føring, men efter en spændende bold fik Hu og Yang vundet pointet. Kort efter stod kampen igen lige - 18-18. Taiwaneserne kom efterfølgende foran og en vurderingsfejl af Christiansen gav modstanderen sætbold ved 20-18, og kort efter havde Hu og Yang vundet sættet 21-19.

Held og dygtighed tilsmiler danskerne

Andet sæt begyndte også helt tæt. Bøje og Christiansen virkede til at finde en rytme efter 4-4 og gik herefter til 8-4. Især Christiansen begyndte at få spillet til at fungere, men danskerne fik ikke slået det afgørende hul.

Midtvejs i andet sæt var stillingen 11-10 til danskerne, men det var ikke overbevisende hvad det 11. seedede par fik leveret.

Heldet tilsmilede Bøje, da hun med en netruller bragte danskerne foran med 14-12 og kort efter havde hun også helt styr på linjer til føring på 15-13.

Da Christiansen efterfølgende smashede det næste point hjem, knyttede han næven ud til det medlevende danske publikum og det danske par kunne til sidste hive sættet hjem med 21-18.

 

Tredje og afgørende sæt bød på en fightende Alexandra Bøje, der i en duel fik returneret bolden to gange, men danskerne fik ikke udbytte af kræfterne ved den lejlighed. Danskerne havde dog føringen løbende, mens parrene fulgtes tæt ad.

11-6 var stillingen da der blev byttet side i tredje sæt og det ligende en afgørelse da Bøje og Christiansen udbyggede fføringen til 13-6 umiddelbart efter.

Hu og Fang virkede trætte ovenpå to hårde kampe på to dage, mens danskerne struttede af fysisk overskud.

I sidste ende løb danskerne fra modstanderen og da Bøje knoklede et point hjem til 18-8 gik gassen af ballonen på den anden side af nettet.

I sidste ende tog den danske mixed-double sættet med  og dermed kampen med 2-1 i sæt.