Rasmus Gemke og Anders Antonsen kommer afslappede til VM på hjemmebane

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Rasmus Gemke og Anders Antonsen kommer afslappede til VM på hjemmebane

Der er store forventninger til de danske spillere ved VM på hjemmebane.
Der er store forventninger til de danske spillere ved VM på hjemmebane.Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
For både Anders Antonsen og Rasmus Gemke har de seneste sæsoner budt på flere frustrationer end opture. Skader har forstyrret flere gange, så der kun har været få lange træningsforløb uden afbrydelser.

Derfor kommer de også begge til VM på hjemmebane som outsidere, men outsidere alle modstandere vil hade at skulle møde tidligt i turneringen.

Anders Antonsen har på det seneste vist lovende takter efter et par års sportslige udfordringer, men lader sig ikke rive med, selv om opmærksomheden er endnu større, fordi VM spilles på hjemlig grund i år.

"Jeg prøver at holde forventningerne lidt nede og ikke lade det tage overhånd," siger han.

"Nogle gange kan man give noget så meget betydning, at det også bliver et ekstra pres, eller at man glemmer, hvad det egentlig handler om, som er at træne badminton og leve struktureret hver dag og den slags ting."

"I forhold til den del prøver jeg bare at tage det stille og roligt. Og så glæder jeg mig bare. Det bliver sjovt."

Mens Antonsen, der er tidligere verdenstoer, er seedet som nummer 12, kommer barndomsvennen Rasmus Gemke til VM useedet.

Gemke var sidst i 2021 oppe som nummer ti i verden, men han er efter et par skadesplagede år dumpet ned som nummer 25. I tiden op til VM drillede endnu en skade, som han dog kom over, og skaden gav en mere afslappet VM-optakt.

"Jeg har haft lidt længere tid hjemme på grund af mine skavanker. Det har gjort, at det ikke har været lige så hektisk som for nogle af de andre, der har haft rigtigt mange rejsedage i benene," lyder det fra Gemke.

I det coronaplagede Denmark Open i 2020 nåede Gemke finalen, hvor netop Anders Antonsen blev overmanden. Men generelt har Gemke gode minder fra at spille på dansk grund, og derfor tror han også, at han kan drille en del spillere.

"Det er VM på hjemmebane, og alt kan ske. Vi har de danske tilskuere bag os, og generelt har jeg altid præsteret godt på hjemmebane, så jeg har en god fornemmelse," siger han.

Gemke skal i første runde møde hollænderen Mark Caljouw, mens Antonsen møder Misha Zilberman fra Israel.