Skuffet dansk dame-double efter tæt kamp: "Der mangler måske lidt coolness"

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Skuffet dansk dame-double efter tæt kamp: "Der mangler måske lidt coolness"

Fruergaard og Thygesen er færdige ved VM i Royal Arena
Fruergaard og Thygesen er færdige ved VM i Royal ArenaIda Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Turneringen sluttede for dame-doublen Maiken Fruergaard og Sara Thygesen, der måtte strække våben efter en maratonkamp mod Iwanaga og Nakanishi fra Japan.

Efter kampen med det seedede par fra Japan, var det en skuffet dansk dame-double, der kom i mixed-zone efter kampen. En kamp, som de havde gode chancer for at vinde. Det medgiver Maiken Fruergaard også.

”Det er de små ting der gør det. Et dumt valg, en mistimet bold eller lignende. Der mangler måske lidt coolness til ikke at have så ”stiv arm” når slagene skal slås. De er også nervøse, de får bare skrabet lidt mere over end vi gør”, siger Fruergaard efter kampen.

Netop nerver kan meget nemt blive udslagsgivende i de lange kampe. Det kan også meget vel have haft en indflydelse på udfaldet, mener Sara Thygesen.

”Det er en lang kamp. Det er hårdt at være i mentalt, så der er klart nogle nerver i det, da det spidser til. Især efter et tæt tredje sæt, hvor det handler om hele tiden at minde hinanden om, hvad det er vi skal gøre”.

Parret halsede efter i tredje sæt, men fik indhentet japanerne ved 15-15, hvor det virkede til at Fruergaard og Thygese havde ramt en stime, der dog ikke holdt sættet ud.

”Igen er det småfejl, der bliver afgørende. Vi bliver lige lidt for ivrige og vil afgøre boldene lidt for hurtigt. Det havde vi ellers været gode til at lade være med op til 15-15. Jeg synes, vi stivner lidt, og rytmen bliver lidt anderledes”, siger Fruergaard.

Trods den store opbakning fra tilskuerne i Royal Arena, lykkedes det ikke det danske par at avancere. Det ærgrer naturligvis både Fruergaard og Thygesen.

”Vi er da mega ærgerlige. Jeg havde en god fornemmelse i tredje sæt, så det er mega utur,” siger Thygesen, inden Maiken Fruergaard stemmer i om publikums betydning for parret: 

”De har været fantastiske. Vi er jo ikke vant til, at der er nogen en tilfældig onsdag formiddag. Ude i Asien er der ikke rigtigt nogen, der holder med os. Det giver et kæmpe boost, når man kommer op i hallen med liften, og så er det bare helt vildt at se så mange mennesker”.