Vestis sæson kulminerer i Formel 1 og 2: En vanvittig uge

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Vestis sæson kulminerer i Formel 1 og 2: En vanvittig uge
Vestis sæson kulminerer i Formel 1 og 2: En vanvittig uge
Vestis sæson kulminerer i Formel 1 og 2: En vanvittig uge
Profimedia
Frederik Vesti har en afgørende weekend foran sig i Abu Dhabi, når han både skal forsøge at vise sig frem i Formel 1 - og at vinde Formel 2-mesterskabet.

Fredag skal den 21-årige vejlenser køre en del af Formel 1-træningen i Lewis Hamiltons Mercedes-racer forud for sæsonens afsluttende grandprix.

Søndag skal han køre sæsonens sidste Formel 2-grandprix.

Her ligger Vesti aktuelt nummer to med 166 point og er dermed 25 point fra franske Théo Pourchaire på førstepladsen i den samlede stilling.

Danskeren selv betegner det som en "vanvittig uge".

"Jeg starter ud med Formel 2-træning fredag. Nogle timer efter sidder jeg i Lewis Hamiltons racer i den første frie træning i Formel 1."

At Vesti er bagud på point i sin chance for at vinde Formel 2, er blandt andet et resultat af et uheld på Monza-banen i september, hvilket sendte ham ud af racerløbet i Italien.

"Jeg har været nede efter Monza. Men alt det er glemt, når jeg sætter mig i min racer på fredag", siger Frederik Vesti.

Ifølge ham er "intet umuligt", når der søndag er 39 point på spil.

"Jeg kører min chance. Som altid går jeg efter pole position og sejr i hovedløbet."

Tidligere har racerkøreren fortalt, at han går benhårdt efter at vinde Formel 2 og få et sæde i Formel 1-land - og at han ikke har lagt en plan B.

Forud for weekendens begivenheder gentager danskeren, at Formel 2 snart hører til hans fortid.

"Jeg er bevidst om, at der er et nu, der aldrig nogensinde kommer tilbage og særligt denne gang, hvor jeg efter weekenden aldrig mere kommer til at køre i den serie, der har været mit livs stærkeste og mest kompetitive oplevelse. Og derfor vil jeg nyde den her weekend mere end noget andet", siger Vesti.

Ligesom sidste år skal Vesti tirsdag køre den såkaldte young driver test i Mercedes-raceren i Abu Dhabi - få dage efter sæsonafslutningen i Formel 1.