Atletikkens verdensforbund udbetaler præmiepenge til guldmedaljevindere ved OL

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Atletikkens verdensforbund udbetaler præmiepenge til guldmedaljevindere ved OL

Guldmedaljevindere vil nu blive betalt ved OL i Paris
Guldmedaljevindere vil nu blive betalt ved OL i ParisProfimedia
Det internationale atletikforbund, World Athletics, annoncerede onsdag, at det vil blive det første internationale forbund, der uddeler præmiepenge ved et OL, begyndende ved dette års lege i Paris.

Guldmedaljevinderne i hver af de 48 atletikkonkurrencer i Paris vil modtage 50.000 dollars (omtrent 340.000 kroner).

Den samlede præmiefond på 2,4 millioner dollars (16,4 millioner kroner) kommer fra Den Internationale Olympiske Komités indtægtsandel, som World Athletics modtager hvert fjerde år.

Hver individuel olympisk mester vil modtage den fulde pengepræmie, mens stafethold vil modtage det samme beløb, som skal deles mellem holdmedlemmerne.

Præmiepenge også vil blive udbetalt til vinderne af sølv- og bronzemedaljer fra og med OL i Los Angeles i 2028, tilføjede det internationale forbund.

World Athletics' præsident Sebastian Coe sagde i en erklæring:

"Indførelsen af præmiepenge til olympiske guldmedaljevindere er et afgørende øjeblik for World Athletics og atletiksporten som helhed, der understreger vores forpligtelse til at styrke atleterne og anerkender den kritiske rolle, de spiller i succesen for ethvert OL".

"Vi er nu i stand til også at finansiere guldmedaljepræstationer for atleter i Paris, og forpligter os til at belønne alle tre medaljetagere ved de olympiske lege i Los Angeles i 2028".

"Dette er fortsættelsen af en rejse, vi påbegyndte tilbage i 2015, hvor alle de penge, World Athletics modtager fra den Internationale Olympiske Komité til de Olympiske Lege, går direkte tilbage til vores sport".

OL i Paris finder sted fra den 26. juli til den 11. august.

Omtaler