Den olympiske mester Tentoglou vinder VM-guld i længdespring med sidste spring

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Den olympiske mester Tentoglou vinder VM-guld i længdespring med sidste spring

Tentoglou jubler efter at have vundet guld
Tentoglou jubler efter at have vundet guldReuters
Den olympiske mester Miltiadis Tentoglou fra Grækenland vandt torsdag VM-guld i længdespring, da hans sidste spring på 8,52 meter bragte ham foran den længe førende Wayne Pinnock fra Jamaica.

Tentoglou er ikke fremmed i forhold til den slags, for han vandt OL-guld med sit sidste spring i Tokyo efter at have været ude af medaljekampen efter fem runder.

Det gik den anden vej i Eugene sidste år, hvor han førte efter fem runder, men hvor Wang Jianan fra Kina kom ud af ingenting, tog guldet og degraderede grækeren til sølv.

Tentoglou fik torsdagens finale til at eksplodere, da han evnede at matche sin  sæsonrekord på 8,50 m med sit åbningsspring, kun for at se Pinnock matche det i anden runde.

Det betød, at Pinnock, som fløj op på verdensførende 8,54 meter i sit åbningsspring i onsdagens kvalifikation og satte personlig rekord med 17 cm, førte efter at have haft det bedste andet spring med en centimeters forspring.

Tentoglou konkurrerer i mændenes længdespring.
Tentoglou konkurrerer i mændenes længdespring.Reuters

I den sidste runde ramte Tentoglou dog sin top  og bragte sig foran, og Pinnock kunne ikke forbedre sit sidste forsøg.

"Da han klarede det, kunne jeg ikke tro det, men så kunne jeg selvfølgelig, for jeg ved, hvad han er i stand til," sagde Pinnock.

"Jeg vidste bare, at han havde det, men jeg vidste bare ikke, at han ville gøre det, at han ville klare det i det øjeblik.

"Men det er stadig en sølvmedalje. Det er virkelig en drøm, der går i opfyldelse. At se folk som Tentoglou gav mig motivationen som ung til at nå toppen. Og nu er jeg der, næsten."

Tentoglou fejrer sammen med sølvmedaljevinder Pinnock og bronzemedaljevinder Gayle.
Tentoglou fejrer sammen med sølvmedaljevinder Pinnock og bronzemedaljevinder Gayle.Reuters

Jamaicanske Tajay Gayle snuppede bronzen med sit sidste spring på 8,27 m, hvor han matchede landsmanden Carey McLeod, men slog ham med millimeter.

McLeod var heldig at slippe for skader, efter at han gled i afsættet på sit tredje spring, røg i en spektakulær vejrmølle og landede med ansigtet først i hullet.