Argentina, Chile, Uruguay og Paraguay går sammen om bud på VM i 2030

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Argentina, Chile, Uruguay og Paraguay går sammen om bud på VM i 2030

Argentina, Chile, Uruguay og Paraguay stiller op til posering for fælles at skulle arrangere VM 2030.
Argentina, Chile, Uruguay og Paraguay stiller op til posering for fælles at skulle arrangere VM 2030.JUAN MABROMATA/AFP
Argentina, Chile, Paraguay og Uruguay indgav officielt et fælles bud på værtskabet for VM i 2030 tirsdag og opfordrede til, at turneringen skal vende tilbage til "det sted, hvor fodbold blev født" 100 år efter, at det første VM blev afholdt i Montevideo.

Under en ceremoni i det argentinske fodboldforbund (AFA) fik embedsmænd fra de fire lande selskab af Alejandro Dominguez, præsidenten for det sydamerikanske fodboldforbund (CONMEBOL), som sagde, at han håber, at FIFA kan vise en "stor gestus" over for regionen og lade den arrangere turneringen.

"VM i 2030 er ikke bare endnu et VM, det fortjener en fejring med anerkendelse for de 100 år med turneringen", sagde Dominguez.

"Vi er overbeviste om, at FIFA har en forpligtelse til at ære mindet om dem, der kom før os, havde en tro på det store projekt og arrangerede det første VM."

AFA-præsident Claudio Tapia tilføjede:

"Som verdensmestre gennemfører vi noget, som er alle sydamerikaneres drøm. Ikke kun på 100-årsdagen for den første udgave, men på grund af den passion, vi udtrykker gennem vores fodbold."

Argentinas præsident Alberto Fernandez kom med en udtalelse på sin officielle Twitter-konto, hvor han sagde, at Bolivia også vil blive tilbudt at være medvært for "denne drøm".