Mere beskyttelse, mere handling: Nyt tacklingsforbud varsler Kick-off-revolution i NFL

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Mere beskyttelse, mere handling: Nyt tacklingsforbud varsler Kick-off-revolution i NFL
Fra nu af vil kickoff have en anden procedure.
Fra nu af vil kickoff have en anden procedure.Profimedia
Den amerikanske fodboldliga NFL har truffet vidtrækkende foranstaltninger for at beskytte sine spillere. Under det årlige ligamøde i Orlando/Florida tirsdag blev ejerne af de 32 hold blandt andet enige om en ændring af kick-off-reglen for den kommende sæson.

Det betyder, at alle spillere, undtagen kickeren og op til to receivere på det forsvarende hold, starter inden for en fem-yard-zone og først må bevæge sig, når bolden er blevet grebet eller har rørt jorden i den nyoprettede landingszone (fra end zone til 20-yard-linjen). Hvis en bold lander i landingszonen, annulleres muligheden for et "fair catch".

Ligaen håber, at ændringerne vil føre til flere returneringer, efter at kun 22 procent af kick-offs blev returneret i den forgangne sæson. Tiltagene skal også føre til en reduktion i den hastighed, hvormed kick- og returnhold kolliderer, og dermed reducere antallet af skader.

Ved touchbacks, dvs. når bolden går gennem luften ind i eller gennem end zone, starter det angribende hold på sin egen 30-yardlinje i stedet for den tidligere 25-yardlinje. Hvis sparket lander i landingszonen og derfra går ind i end zone, placeres bolden på 20-yardlinjen.

Fremover må onside kick kun tages i fjerde quarter og kun hvis holdet er bagud. Derudover skal det tidligere spil, som ofte blev brugt til overraskendeat vinde bolden hurtigt tilbage, nu meddeles dommerne forinden.

Ikke flere "hip-drop-tacklinger"

Ejerne havde allerede mandag enstemmigt forbudt den såkaldte "hip-drop tackle". I denne tackling griber en forsvarsspiller boldholderen med begge hænder og bringer ham til jorden ved at dreje sin underkrop og derefter falde ned. Da forsvarsspilleren ofte lander på løberens ben, opstår der ofte knæ- eller ankelskader i disse situationer.

Fra nu af vil tacklingen blive straffet med et 15-yard tab, og en automatisk første down til det angribende hold. Spillerforeningen NFLPA havde argumenteret mod forbuddet, men ifølge NFL's vicepræsident, Troy Vincent, ønskede ligaen tacklingen "ude af spillet" på grund af risikoen for skader.