Forlader Super Bowl mestre Kansas City? Afslag på skatterabat kan få store konsekvenser

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Forlader Super Bowl mestre Kansas City? Afslag på skatterabat kan få store konsekvenser
Super Bowl mestrene fra Chiefs vil ikke afvise at flytte efter afslag på skatterabat
Super Bowl mestrene fra Chiefs vil ikke afvise at flytte efter afslag på skatterabatProfimedia
Et afslag på skatterabat har kastet tvivl over Kansas City Chiefs fremtid i staten Missouri. Afvisningen af et skatte-forslag, der skulle finansiere omfattende renoveringer af Arrowhead Stadium, har efterladt både Chiefs-fans og andre interessenter i tvivl om holdets fremtid.

Det foreslåede initiativ, der ville have givet afgørende økonomisk støtte til en gennemgribende renovering af Arrowhead Stadium, blev mødt med en klar afvisning fra vælgerne i Jackson County, hvor over 58% stemte imod planen.

Afstemningen påvirker ikke kun Chiefs, men rejser også spørgsmål om det hele sportsmiljøet i Kansas City, herunder også baseball-holdet Kansas City Royals.

Chiefs' præsident, Mark Donovan, erkendte skuffelsen over afstemningen og understregede organisationens forpligtelse over for både fans og byen.

"Vi har talt meget om den demokratiske proces. Vi respekterer processen. Vi føler, at vi har givet det bedste tilbud til Jackson County. Vi er klar til at forlænge det mangeårige partnerskab, vi har haft med dette amt", lyder det fra Donovan ifølge ESPN.

Som resultat af den manglende opbakning, er der flere muligheder for Super Bowl mestrene.

Chiefs kan overveje at ændre deres finansieringsstrategi, undersøge alternative placeringer i forhold til et nyt stadion, eller lytte til tilbud fra andre byer eller starter, der er villige til at yde den nødvendige offentlige støtte.

Hvor Royals insisterer på at spille på et nyt stadion, ønsker Chiefs at blive på Arrowhead, dog med en renovering, der vil berøre alle områder af deres 52 år gamle bygning, fra siddepladserne til luksusfaciliteter og tailgating-muligheder.

Med den nuværende lejeaftale, der udløber i 2031, står organisationen over for afgørende beslutninger i de kommende år. 

"Vi vil ikke være villige til at underskrive en lejekontrakt for yderligere 25 år uden finansiering til at renovere og nytænke stadionet ordentligt", sagde Chiefs' formand Clark Hunt.

På trods af tilbageslaget forbliver Chiefs' arv og forbindelse til deres fans helt central i diskussionerne om holdets fremtid.

Stadionet repræsenterer mere end blot et stadion. Det symboliserer ånden og traditionen for Chiefs og deres dedikerede tilhængere. Mens interessenterne navigerer gennem de kommende udfordringer, vil bevarelse af denne forbindelse utvivlsomt være en høj prioritet.

Chiefs havde håbet, at deres succes, inklusive tre Super Bowl-titler i de sidste fem år, ville få vælgerne til at stemme i deres favør.

"Det min far elskede mest ved stadionet, var den forbindelse, holdet havde med vores fanbase. Han elskede denne bygning for det, den betyder for fansene, og vi mener stadig, at det er et af de bedste stadioner i National Football League og en destination, som fans i hele NFL kan se frem til", lyder det fra Clark Hunt, søn af legendariske Lamar Hunt, der skabte Kansas City Chiefs, og som også spillede en ledende rolle i skabelsen af Major League Soccer