AGF banker bundlinjen i vejret efter store spillersalg

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

AGF banker bundlinjen i vejret efter store spillersalg

AGF banker bundlinjen i vejret efter store spillersalg
AGF banker bundlinjen i vejret efter store spillersalgBo Amstrup/Ritzau Scanpix
Superligaklubben AGF solgte i sommer spillere for mange millioner kroner, og det kan nu aflæses i regnskabet hos selskabet bag klubben.

AGF A/S har således leveret et overskud på 87,2 millioner i det første halvår af det igangværende regnskabsår.

Det fremgår af halvårsrapporten.

Der er dermed tale om en markant fremgang i forhold til sidste års halvårsregnskab, hvor der på bundlinjen stod 14,9 millioner kroner.

AGF solgte i sommer Yann Bisseck til Inter, Thomas Kristensen til Udinese og Adam Daghim til RB Salzburg, der senere sendte ham på et lejeophold i samarbejdsklubben FC Liefering.

Direktør Jacob Nielsen er begejstret over de store sorte tal på bundlinjen.

"Takket være historisk høje transfersalg kommer vi ud af første halvår med et meget tilfredsstillende resultat, som gør det muligt for os at investere yderligere i vores forretning - og i særlig grad i den sportslige sektor, hvor vi blandt andet har oprustet på scouting- og talentområdet".

"Det skal sikre, at vi kontinuerligt har konkurrencedygtige fodboldhold med attraktive spillere, der sportsligt og økonomisk kan bidrage til at indfri vores strategi", siger han.

Ser man udelukkende på den rå drift, har AGF leveret et underskud på 7,2 millioner kroner, men især spillersalg har altså skudt indtjeningen så højt op, at der har været rigeligt plads til røde tal på driften.

På posten "tilgodehavender fra salg og tjenesteydelser" kan man desuden se, at AGF har endnu mere omsætning i udsigt. Her er tallet steget fra 26,6 millioner kroner sidste år til 96,4 millioner i år.

Det er formentlig et udtryk for, at indtægter fra spillersalg kommer i rater.

AGF havde ved årsskiftet en egenkapital på 234 millioner kroner mod 114,7 millioner kroner sidste år.