Weekendens højdepunkter: Brest i Europa for første gang - trøstepræmie til Harry Kane

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Weekendens højdepunkter: Brest i Europa for første gang - trøstepræmie til Harry Kane

Andre Villas-Boas er ny klubpræsident i FC Porto.
Andre Villas-Boas er ny klubpræsident i FC Porto.FC Porto/Flashscore
Flashscore bringer dig de bedste, værste, mest interessante og mærkeligste øjeblikke fra den forgangne fodboldweekend. Denne gang hylder vi Bayerns Harry Kanes målfarlighed og et tidligere trænervidunder, som nu er blevet klubpræsident i sin yndlingsklub.

Weekendens mål

Nogle mål er specielle på grund af deres betydning, andre fordi de simpelthen er smukke. Mahdi Camara formåede at opfylde begge disse krav i søndags. Hans klub Stade Brest kvalificerede sig til Europa Cuppen for første gang i klubbens historie efter en spektakulær 5-4-sejr over lokalrivalerne Stade Rennes. Holdet på tredjepladsen i tabellen kunne endda kvalificere sig til Champions League for første gang. Camara gjorde det til 4:2 i det 66. minut - en helt fantastisk flugter!

Weekendens bommert

Ronald Araujo har, hvad der skal til for at blive en af de bedste forsvarsspillere i verden. Men hvis han virkelig vil nå dette mål, er han nødt til at finpudse sine nerver og arbejde på sine tacklinger. Den 25-årige Barca-forsvarer begik et straffespark i 4-2-sejren over Valencia - og forlængede dermed sin egen personlige elendighed efter sin udvisning i CL-kvartfinalen mod PSG.

Weekendens statistik

Selvom Harry Kane endnu ikke har vundet en stor titel, er han utvivlsomt en af de bedste angribere i sin generation. I lørdags scorede han to gange og gav FC Bayern en 2-1-sejr på hjemmebane mod Frankfurt. Kane har dermed nu scoret 400 mål i sin karriere. Englænderen er alle tiders topscorer i Bundesligaen (35 mål). At vinde Den Gyldne Støvle for Europas bedste målscorer for første gang burde i det mindste være en realitet. Der findes værre trøstepræmier.

Weekendens historie

Andre Villas-Boas blev engang betragtet som et af de største trænertalenter i sin generation. Efter at have ført FC Porto til Europa League-titlen som 33-årig træner blev han sammenlignet med Jose Mourinho. Men efter ophold i bl.a. Chelsea, Tottenham og Olympique Marseille var magien pludselig forsvundet.

Så portugiseren skiftede karriere, men forblev tro mod sin store kærlighed: FC Porto, hvor han lørdag blev valgt som ny klubpræsident med 80 procent af stemmerne. Han efterfølger den legendariske Pinto da Costa, som var præsident i 42 år og har stået for den mest succesfulde periode i de 30-dobbelte mestres historie.

Fra de sociale medier

Mange fans i hele Europa er trætte af professionel fodbold. Trøjer fyldt med sponsorer, tvivlsomme investorer, mærkelige TikTok-videoer - det er ikke underligt, at mange fans foretrækker at bruge deres weekender på at støtte lokal amatørfodbold! Men alt er heller ikke perfekt i de lavere rækker.

Spørg bare Shirebrook Town FC, en lille engelsk amatørklub, som er nødt til at spille sin næste hjemmekamp på en neutral bane. Hvorfor det? Fordi der er bryllup i klubben samme dag, der skal afholdes på stadion! Tillykke til det lykkelige brudepar og et skulderklap til alle Shirebrook-fans.

Weekendens billede

Inter Milan blev kronet som italienske mestre i mandags. Efter en 2-1-sejr i derbyet mod byrivalerne Milan blev den 20. titel i klubbens historie endelig en realitet. Inter-forsvareren Denzel Dumfries blev udvist med et rødt kort. Hollænderen var kommet op at skændes med Milans Theo Hernandez. Under festlighederne i weekenden benyttede Dumfries lejligheden til at mindes hændelsen med et banner inspireret af det klassiske videospil GTA.