Brøndby tilbage på førsteplads: Feberredninger holder Brøndby inde i mesterskabskamp

Brøndbys Patrick Pentz havde en stor aften
Brøndbys Patrick Pentz havde en stor aften Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Efter tre kampe uden sejr kom Brøndby IF tilbage på vindersporet og ikke mindst førstepladsen i Superligaen, da de til aften vandt 1-0 over FC Nordsjælland bl.a takket være en stor præstation af målmand Patrick Pentz.

Brøndby IF holdt onsdag aften liv i mesterskabsdrømmen, da holdet på hjemmebane vandt 1-0 over FC Nordsjælland i Superligaen.

Særligt i første halvleg leverede Brøndby en stærk præstation, og Yuito Suzuki blev med en scoring efter 27 minutter kampens matchvinder.

Sejren falder på et tørt sted for Brøndby, der inden onsdag var uden sejr i tre kampe i træk.

Med de tre point overtager Brøndby midlertidigt førstepladsen i ligaen. Det ændres dog torsdag, hvor FC København og FC Midtjylland mødes. Begge hold er et point efter Brøndby.

FCN ligger på fjerdepladsen tre point efter Brøndby i toppen.

Brøndby fik den bedste start på topkampen. Det var tydeligt, at værterne havde en plan for at stække den formstærke FCN-offensiv. Og den plan virkede.

Det var ikke meget, FCN skabte i første halvleg. Særligt Andreas Schjelderup, der har været i storform i foråret, blev lukket ned af et veloplagt Brøndby-mandskab.

Efter 27 minutter kapitaliserede Brøndby på den gode start. Yuito Suzuki gjorde det til 1-0 efter et fornemt oplæg fra holdkammeraten Nicolai Vallys.

Brøndby - FC Nordsjælland
Brøndby - FC NordsjællandFlashare

Med en Schjelderup, der blev lukket ned, var det op til Ibrahim Osman at skabe noget for gæsterne. Den hurtige dybdeløber arbejdede hårdt og kom frem til flere farlige situationer, men den sidste dribling eller afslutning manglede ofte.

Gæsternes tætteste bud på en scoring kom kort inden pausen, men keeper Patrick Pentz hev en flot refleksredning frem på en afrettet afslutning fra Andreas Schjelderup.

Knap var de to hold kommet ud af omklædningsrummet igen, før Pentz på ny leverede en flot redning mellem stængerne. Denne gang måtte keeperen ud i fuld længe efter et forsøg fra Ibrahim Osman.

Som anden halvleg skred frem, faldt intensiteten i Brøndbys pres, og værterne trak sig længere tilbage på banen.

Det overlod initiativet til FCN's dygtige boldspillere, der dog havde en skidt dag på græstæppet og ikke kunne lirke den velorganiserede Brøndby-defensiv op.

Kampudviklingen gav Brøndby plads i omstillingerne, og med et kvarter igen var Suzuki tæt på at fordoble føringen. Andreas Hansen i FCN-målet diskede dog op med en stærk parering af japanerens afslutning.

Kvalerne hos FCN's offensive spillere fortsatte helt til slut, og gæsterne formåede aldrig at bryde Brøndbys stærke defensiv ned.