Fra Stoke til en varm onsdag aften i Madrid: Real-heltens forunderlige karriere

Real Madrids spanske angriber Joselu fejrer sit holds sejr
Real Madrids spanske angriber Joselu fejrer sit holds sejr AFP
Real Madrid kom bagud i de afsluttende minutter af returkampen i semifinalen for at slå Bayern München ud og nå Champions League-finalen onsdag.

Men Joselu blev skiftet ind i det 81. minut, da Madrid var bagud 1-0 og på vej mod et nederlag i semifinalen, og på bare 10 minutter vendte han fuldstændig op og ned på kampen, da han scorede et lynhurtigt mål, så hans hold kunne komme tilbage og vinde 2-1 og gå videre med samlet 4-3.

AFP Sport ser på tre ting om Madrids usandsynlige målhelt Joselu.

To nedrykninger i træk

Før han kom tilbage til serievinderne Real Madrid på lån i juli 2023, var Joselu noget af en journeyman-fodboldspiller, der havde spillet for Real Madrid B, Newcastle, Hannover og Stoke City, for blot at nævne nogle af hans tidligere arbejdsgivere.

Hans to seneste hold, Alaves og Espanyol - som han er udlånt fra i Madrid - rykkede faktisk ud af La Liga i de seneste to sæsoner før den nuværende sæson.

Sen blomstring

Joselu repræsenterede Spaniens ungdomshold fra U19 til U21, men tog aldrig skridtet op til at blive fuldgyldig landsholdsspiller, før han blev meget ældre.

Real Madrid-angriberen fik sin første landskamp i marts 2023 i en alder af 32 år, 11 måneder og 26 dage.

Han har nu 10 landskampe og har scoret fem mål for La Roja, herunder en dobbeltscoring i sin debut i en 3-0-sejr over Norge.

Joselus heatmap mod Bayern München
Joselus heatmap mod Bayern MünchenAFP / Opta by StatsPerform

Tyske rødder

Selv om Joselu repræsenterer det spanske landshold, er angriberen faktisk født i Vesttyskland i 1990.

Faktisk er han født i byen Stuttgart, en større tysk by i den sydlige del af landet og en traditionel lokalrival til onsdagens modstandere fra Bayern München.