Wembley venter for første gang: Real Madrid spiller sin 18. Champions League-finale

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Wembley venter for første gang: Real Madrid spiller sin 18. Champions League-finale

Real Madrids spillere fejrer sejren i slutningen af UEFA Champions League-semifinalen
Real Madrids spillere fejrer sejren i slutningen af UEFA Champions League-semifinalen AFP
Real Madrid, der trænes af Carlo Ancelotti, skal spille Champions League-finale for første gang på engelsk jord.

'Europas konger' skal endnu en gang spille Champions League-finale. Det gør de to år efter den seneste og 68 år efter den første, hvor spanierne besejrede franske Reims med 4-3 og indledte deres kærlighedsaffære med den mest glitrende klubturnering af dem alle.

For at nå frem til kampen på Wembley i den britiske hovedstad, London, lørdag 1. juni besejrede Real Madrid et andet historisk hold, tyske Bayern München, i semifinalen, hvor angrebsiver var vigtigere end alt andet.

Før tyskerne faldt deres landsmænd fra RB Leipzig med 2-1 sammenlagt i ottendedelsfinalen, såvel som de regerende mestre Manchester City efter 4-4 sammenlagt i kvartfinalen og 4-3 efter straffesparkskonkurrence til Madrid-holdet.

Real Madrid kom gennem gruppespillet med en stribe sejre
Real Madrid kom gennem gruppespillet med en stribe sejreFlashscore

Tyskland har været meget til stede i Real Madrids vej til finalen i denne udgave af turneringen. Ud over Napoli og Braga mødte spanierne også Union Berlin i gruppespillet, hvor de vandt alle deres kampe, og de skal nu altså møde Dortmund i juni.

Deres rejse til London har været ubesværet, da de ikke har tabt én eneste gang i jagten på deres mål - en rekord, der passer til en 14-dobbelt europamester.

Real Madrids finaler

Som en god konge af Europa er holdet fra den spanske hovedstad den klub med flest optrædener, i alt 17, i Champions League-finalen, siden turneringen blev grundlagt som Mesterholdenes Europa Cup i 1955.

Allerede i den første udgave startede Real Madrid en serie på fem titler i træk fra  1956 til 1960, som stadig er en rekord den dag i dag. Stade Reims to gange, Fiorentina, Milan og Eintracht Frankfurt var de første ofre på en lang liste.

Efter den første glorværdige periode kom den værste periode med nederlag i finaler for holdet. Mellem 1962 og 1981 led de deres eneste tre nederlag i finalen, men i mellemtiden vandt de den sjette - mod FK Partizan med 2-1 i 1966. Benfica i 1962, Internazionale i 1964 og Liverpool i 1981 er de tre hold, der har formået at snuppe trofæet fra dem.

Siden fadæsen mod Merseyside-klubben har det mest succesfulde hold i kontinentets bedste turnering vundet otte finaler, hvilket ville have været nok til at overgå enhver anden konkurrent med hensyn til trofæer.

Real Madrid, rekordholderne

Som tidligere nævnt er Real Madrid de mest succesfulde europæiske pokalvindere med 14 trofæer, og de vil forsøge at vinde deres 15. på Wembley. De har også spillet flest finaler og vil gå efter deres 18.

Det bliver første gang, at Los Blancos spiller om titlen på engelsk jord, nærmere bestemt i hovedstaden London. Paris er den by, hvor de har spillet finalekamp flest gange, i alt fire, to gange på Parc des Princes og to gange på Stade de France, hvor de vandt den 14. titel.

Sammen med Eintracht Frankfurt var Real Madrid 10. maj 1960 en del af den mest scorende finale nogensinde, i et opgør der endte med 10 scoringer, 7-3 til Madrid. Denne duel anses af mange for at være den største finale i fodboldens historie.

Af de 17 finaler, som holdet fra den spanske hovedstad har deltaget i, blev kun to, i 1958 og 2014, afgjort i forlænget spilletid og én i Milano i 2016, mod Atlético Madrid, på straffespark. Alle gik til det madrilenske storhold.

De begyndte deres tid i turneringen med fem finalesejre i træk, fra 1956 til 1960, og er den eneste klub, der har formået at gentage trofæet i den moderne æra, startende med Champions League rebrandingen i 1992, med tre i træk mellem 2016 og 2018.

Med tre indbyrdes møder har Liverpool været Real Madrids mest spillede finalemodstander i Champions League, og spanierne har vundet 2-1. Det bliver første gang, at Ancelottis mandskab møder Borussia Dortmund.

Datoen er blevet fastsat: Lørdag 1. juni klokken 21:00 dansk tid. De, der får en billet, rejser til London for at støtte holdet. De, der ikke har mulighed for det, vil kunne se, om den femtende bliver opnået på tv eller på de storskærme, som klubben har sat op på Santiago Bernabéu.