Fransk storklub sikrer sig europæisk fodbold på sidste spilledag efter stor dramatik

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Fransk storklub sikrer sig europæisk fodbold på sidste spilledag efter stor dramatik

Lyon har gjort det næsten umulige.
Lyon har gjort det næsten umulige.OLIVIER CHASSIGNOLE/AFP
Lyon har haft en sæson, der har været som nat og dag. Nu kan de syvdobbelte mestre dog glæde sig over, at de i næste sæson skal spille med i en europæisk klubturnering.

En sæson, der startede helt horribelt for Lyon, kan gå hen at blive meget mere end godkendt for de franske giganter.

Lyon startede sæsonen i bunden af Ligue 1, og de lignede et hold, der bare skulle sørge for at overleve i den bedste franske række. Midtvejs i sæsonen skete der dog et stort skifte i klubben. Pierre Sage blev træner for Alexandre Lacazette og co., og det hjalp i den grad. 

Lyon kravlede hastigt op i tabellen og søndag aften kunne de så sikre sig en plads i europæisk fodbold, men det var med masser af dramatik.

Forløsning i sidste sekund

På Parc Olympique Lyonnais tog hjemmeholdet Lyon imod Strasbourg, der intet havde at spille for. Alligevel skabte de to klubber masser af spænding. 

Lyon skulle jagte sejren, og de kom også planmæssigt foran med 1-0 efter 37 minutters spil i første halvleg, da Alexandre Lacazette blev spillet fri af Said Benrahma og sikkert sendte bolden i kassen. 

I anden halvleg kom Strasbourg dog bedre med, og gæsterne fik da også udlignet midtvejs i anden halvleg. Ikke nok med, at de fik udlignet, så lignede det også, at Lyon kunne tabe det hele på gulvet, da der blev dømt straffespark til Strasbourg efter 74 minutters spil. Emanuel Emegha sendte dog sit spark på trekantssammenføjningen og Lyon slap derfor med skrækken.

Hjemmeholdet skulle dog bruge alle tre point, og efter seks minutters overtid fik Alexandre Lacazette mulighede fra straffesparkspletten, og den rutinerede franskmand svigtede ikke. Med sin 19 fuldtræffer i sæsonen sendte han sejren Lyon, da de næsten 60.000 tilskuere på stadion brød ud i vild jubel.

Sejren betyder, at Lyon skal spille Europa League-gruppespil i den nye sæson. En flot præstation af et hold, der lå under nedrykningsstregen, da den første fjerdedel af sæsonen var spillet.

Ikke nok med, at Lyon nåede at komme i Europa League, så har Alexandre Lacazette og holdkammeraterne muligheden for at vinde en titel, når de i den kommende weekend møder PSG i Coupe de France-finalen.