Vanvittigt hollandsk comeback forgæves: Argentina klar til VM-semifinale efter straffespark

Vanvittigt hollandsk comeback forgæves: Argentina er klar til VM-semifinale efter straffesparkProfimedia
Argentina er klar til VM-semifinalen mod Kroatien efter at de besejrede Holland i en højdramatisk straffesparkskonkurrence. Argentina så eller ud til at cruise mod sejren i den ordinære spilletid, da de førte 2-0, men to hurtige hollandske mål mod slut tvang kampen ud i forlænget spilletid.

Begge hold har ikke sat de spillemæssige aftryk på VM, som man havde forventet, og det var da også småt med de tekniske lækkerier i en 1. halvleg, hvor holdene havde næsten overdreven respekt over for hinanden med meget få chancer i kampens indledning. Begge hold var ekstremt velorganiserede, tempoet var relativt lavt, og banens ekvilibrister blev generelt holdt i et jerngreb af to benhårde forsvar i kampens indledning.

Derfor kan det heller ikke undre, at vi skulle ca. 24 minutter hen i kampen før vi fik noget, der bare mindede om en chance, da hollændernes store profiler, Memphis Depay og Cody Gakpo kombinerede fornemt på kanten af feltet, men på en eller anden lykkedes det de to at løbe i vejen for hinanden, så Depays afslutning blev upræcis.

Argentinsk slangehug

Det virkede som om de to hold ikke rigtig formåede at gøre ondt på hinanden, men ud af ingenting slog Argentina til med et sandt slangehug efter 35 minutter, da Lionel Messi skrællede det hollandske forsvar op med en vidunderlig aflevering til Nahuel Molina, der kynisk skubbede bolden under den fremstormende Andris Noppert.

I 2. halvleg var hollænderne tvunget til at satse mere offensivt end hvad der ellers har været deres varemærke under Louis Van Gaal. De gjorde også deres ypperste, men havde generelt meget svært ved at skabe chancer mod et argentinsk hold, som for nylig var ubesejrede i 36 kampe takket være en ultra-solid defensiv.

Argentina - Holland
Argentina - HollandOpta by Stats Perform

I stedet var Argentina utrolig tæt på at fordoble føringen efter en times spil, da et direkte frispark fra Messi blæste millimeter over Nopperts mål. Og hvis hollænderne stadig havde troen på et comeback mod de effektive argentinere, så fik de drømme et ordentlig slag for boven efter 73 minutter, da Denzel Dumfries lavede et klodset straffespark mod Marcos Acuna, og Messi forvandlede køligt straffesparket til en 2-0 føring.

Ufattelig hollandsk comeback

Det lignede dødsstødet for hollænderne, men ni minutter før tid fik hollænderne en livline, da Wout Weghort, der var kommet ind i stedet for Memphis Depay efter 78 minutter, headede et flot hovedstød forbi Emiliano Martinez. Og minsandten om ikke Weghorst gentog kunststykket i de døende sekunder efter et direkte frispark, da Teun Koopmeiners i stedet for at forsøge at skrue bolden over den argentinske mur, trillede bolden genialt igennem det argentinske felt til Weghorst, der sendte bolden forbi Martinez.

I den forlængede spilletid havde argentinerne en fantastisk chance for at score det altafgørende mål, da Lautaro Martinez blev spillet fri i det lille felt, men Inter-angriberens skud blev blokeret af Virgil van Dijk. Begge hold havde flere halve chancer i den forlængede spilletid, men kunne ikke score og dermed måtte kvartfinalen afgøres på straffespark. Her brændte Virgil van Dijk og Steven Berghuis for Holland, men kun Enzo Fernandez brændte for Argentina, og dermed er Argentina klar til kvartfinalen.