Ukrainsk grus-specialist : Bliv klogere på Wozniackis næste modstander i Miami

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Ukrainsk grus-specialist : Bliv klogere på Wozniackis næste modstander i Miami
Ukrainsk stjernskud: Bliv klogere på Wozniackis næste modstander i Miami
Ukrainsk stjernskud: Bliv klogere på Wozniackis næste modstander i MiamiProfimedia
Caroline Wozniacki møder i anden runde af WTA Masters 1000 turneringen i Miami den 25-ukrainer Anhelina Kalinina, der ligger nr. 36 på verdensranglisten mens Wozniacki i øjeblikket ligger nr. 129.

Flashscore har gået ukraineren i krogene og forsøger her at "klæde dig godt på" før aftenens opgør, der er programsat til kl. 17.30.

1) Kalinina elsker spillets analytiske elementer

Det var hendes forældre, der introducerede hende til tennis i alder af seks år, og hun udviklede hurtigt en stor kærlighed stil spillet.

"Det er et spil, hvor du skal være smart" siger Kalinina til WTAs hjemmeside. "Det er ligesom skak, men du bevæger dig. Du skal være klog, og du skal være meget stærk", siger Kalinina, der har kineseren Li Na som sit helt store forbillede.

"Jeg ser op til Li Na. Hun var en inspiration, fordi jeg kunne lide hendes stil, og hun var fantastisk på alle underlag. Li Na er min favorit."

 

2) Nøglen til hendes overgang fra junior til WTA tennis var fitness

Kalinina var en del af ITFs udviklingsprogram som junior og havde en stabil udviklingskurve på sin vej mod WTA Touren. Den største tilpasning var fysisk.

"Den største udfordring var, at jeg stadig var ret lille," sagde Kalinina. "Heg deltog i min første professionelle turnering, da jeg var 15 år gammel. Det var allerede stærke piger, og jeg skulle forbedre den fysiske del. Jeg var ret svag."

"Det var andeledes fra juniorerne. Jeg var nødt til at forbedre mine ben, min krop og min styrke for at være klar til at spille mod kvinder, ikke piger. Det var den vigtigste del."

3) Gennembrud i Top 100 gennem succes på grus

Kalininas stigning på ranglisten begyndte sidste sommer på gruset, hvor hun vandt ITF-turneringer i Montpellier og Contrexeville efter hinanden. Det hjalp hende til at bryde ind i Top 100 for første gang, og hun stoppede ikke der.

Efter 14 sejre i træk nåede hun sin første WTA-finale i Budapest, hvor hun dog tabte til Yulia Putintseva.

"Jeg tror, ​​det var første gang, jeg indså, at jeg kunne meget, at jeg fysisk var meget bedre. Før var jeg ikke sikker på, at jeg kunne vinde næsten tre turneringer i træk. Så det var en lille smule forandring."

"Så det var ikke en enkelt sejr over nogen, der gav mig troen . Det var, at jeg havde det fysisk bedre og mentalt, jeg følte, at jeg kunne gøre det her i tre turneringer i træk. Det var det øjeblik, jeg vidste at hvis jeg skulle fremad skulle jeg flytte røven."

 

4) Hun trænes af sin mand

Kalinina trænes af sin mand, Anton Korchevskyi, en tidligere juniorspiller, hvis karriere blev afbrudt på grund af en rygskade.

"Han arbejder konstant," sagde Kalinina. "Min fitnesstræner er i Ukraine på grund af de hårde tider. Han kan ikke rejse. Så jeg er bare sammen med min mand 24/7, og han gør alt.", siger Kalinina.

Kalinina er begejstret for at få en chance for at spille alle de bedste WTA-turneringer, hun ellers kun havde hørt om. "Jeg har aldrig spillet Charleston, og jeg så virkelig frem til denne turnering," sagde Kalinina.

"Jeg har aldrig spillet i Madrid og Rom. Jeg har aldrig spillet Miami før i sidste uge. Det var fantastisk. Jeg er så spændt på at konkurrere ved disse store WTA 1000-begivenheder. Og jeg ser virkelig frem til græssæsonen.

5) "Placering er ligegyldig så lang tid du udvikler dig"

Nu hvor Kalinina har brudt Top 100, er hendes hovedfokus på at teste sig selv mod spillets bedste for at se, hvor langt hun kan nå.

"Jeg tror, ​​jeg var gladere for at bryde ind  Top 100 end Top 50," siger Kalinina. "Nu skal jeg udvikle mig på tre områder - bedre serv, bedre bevægelse, bedre alting." Jeg har mange mål nu. Det handler ikke om lykke. Jeg ville være glad, uanset om jeg er nr. 22 eller nr. 82."

"Jeg vil bare være sund og forbedre mig. Det handler om at forbedre sig og ikke tænke sig meget på hvor du ligger placeret.

"Jeg er glad for, at jeg ikke skal spille ITF'er, jeg kan tage til Madrid, Rom, for at teste mig selv der. Jeg var glad, da jeg brød ind i Top 100, fordi det betød, at jeg kunne spille i hovedlodtrækningerne i stedet for at spille kvalifikation. Mentalt syntes jeg, det var et godt skridt. "