Den tunesiske nationalhelt Ons Jabeur kan skrive arabisk tennishistorie

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Den tunesiske nationalhelt Ons Jabeur kan skrive arabisk tennishistorie

Lørdag kan blive en stor dag for Ons Jabeur.
Lørdag kan blive en stor dag for Ons Jabeur.GLYN KIRK/AFP
Ons Jabeur håber, at hun lørdag kan skrive historie ved at blive den første afrikanske eller arabiske kvinde til at vinde en grand slam-titel i en soloturnering.

Den 28-årige tuneser møder tjekkiske Marketa Vondrousova i, hvad der bliver Ons Jabeurs tredje forsøg på at gå over i historiebøgerne.

Sidste år tabte hun finalen i Wimbledon til Elena Rybakina og finalen i US Open til Iga Świątek.

Men Ons Jabeur fortsætter med at klø på trods svære perioder efter en række skader for verdensranglistens nummer seks, der er blevet en national helt i hjemlandet.

Hun havde en svær vej til finalen med modstandere som netop Elena Rybakina og Petra Kvitova. Men lørdag er hun favorit mod useedede Marketa Vondrousova.

Ons Jabeur blev født i 1994 i byen Ksar Hellal som den yngste af et søskendepar på fire.

Hun begyndte karrieren som treårig på tennisbaner, der tilhørte et hotel i turistbyen Hammam Sousse.

Som tiårig fortalte hun sin mor, at hun ville "drikke kaffe ved Roland Garros" - French Open - ifølge hendes første træner, Nabil Mlika.

"Og det gjorde hun. Det er magisk," fortæller han nyhedsbureauet AFP.

Som 12-årig blev hun en del af sportsakademiet i hovedstaden Tunis. Få år efter - under det tunesiske oprør som led i det Arabiske Forår - vandt hun som 16-årig Roland Garros' juniorturnering.

Efter at hun i 2020 blev den første spiller fra den arabiske verden til at nå kvartfinalen i Australian Open, bliver hun set som den, der har vækket interessen for tennissporten i det ellers fodboldgale hjemland.

I dag har Wimbledon en separat, arabisksproget Facebookside, hvor man kan læse citater fra Ons Jabeur samt digte om grønne landområder i Tunesien.

Pigen, der engang blev tildelt kælenavnet "Federer" efter sin rollemodels kærlighed for dropshots og baghåndsslag, har nu chancen for som kvinde at udleve barndommens allerstørste drømme.

"Jeg kommer til at gå ind i det fuldt ud, og forhåbentligt kommer det til at give pote denne gang," sagde hun efter semifinalen.