Specialist har udredt Holger Runes rygproblem: Jeg må ikke svaje

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Specialist har udredt Holger Runes rygproblem: Jeg må ikke svaje

Specialist har udredt Holger Runes rygproblem: Jeg må ikke svaje
Specialist har udredt Holger Runes rygproblem: Jeg må ikke svajeProfimedia
Det har ikke været problemfrit for Holger Rune, der efter Wimbledon har døjet lidt med en skade i ryggen.

"Det går godt."

Sådan faldt Holger Runes første ord om sin ryg, da han lørdag mødte pressen i New York forud for US Open, der begynder mandag.

Ryggen har drillet de seneste måneder og været skyld i afbud og tidlige exits, men Rune har godt nyt efter at have trænet i New York hele ugen.

"Jeg fik ryggen skannet, da vi kom til New York, og vi snakkede med en doktor, der er specialist i rygsøjler. Så han kunne sige, hvad jeg må gøre, og hvad jeg ikke må gøre."

"Noget af det, jeg ikke må gøre, har jeg gjort under opvarmningen, noget med at svaje. Jeg har fået den behandlet, men det vigtigste er, at jeg ikke irriterer den," siger Holger Rune.

Han havde smerter i ryggen under Hopman Cup i juli og meldte derefter afbud til en turnering i Kroatien. Siden har han tabt sin første kamp i både Toronto og senest i Cincinnati, hvor han måtte opgive at spille sin kamp til ende.

Nu er han altså klogere på rygproblemet.

"Jeg må ikke svaje i min ryg. Det er forskelligt, hvordan man er bygget, og det kan min ryg ikke tåle lige så godt som andres rygge. Så den skal helst være relativt stabil."

"Men det er jo ikke, fordi jeg slet ikke kan svaje i min ryg. Jeg skal bare helst undgå de strækøvelser," forklarer den 20-årige tennisstjerne.

Rune, der er nummer fire på verdensranglisten, skal i første runde mandag aften dansk tid møde spanieren Roberto Carballes Baena - verdens nummer 64.

De mødtes senest i Wimbledon, hvor Rune vandt 3-0 i sæt.