Britiske Liam Broady får endelig sit Wimbledon-øjeblik efter at have chokeret Casper Ruud

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Britiske Liam Broady får endelig sit Wimbledon-øjeblik efter at have chokeret Casper Ruud

Britiske Liam Broady har kæmpet for at stige på ranglisten gennem hele sin karriere
Britiske Liam Broady har kæmpet for at stige på ranglisten gennem hele sin karriereReuters
Det britiske wildcard Liam Broady (29) solede sig torsdag i den længe ventede ære af en sejr på Centre Court, som havde set ud til at være på vej væk fra ham efter en karriere med frustrationer og uforløst potentiale.

Hans sejr i fem sæt over den fjerdeseedede Casper Ruud (24) var turneringens hidtil største chok og, som hans første sejr over en top 10-spiller, langt den største i hans karriere. Det faktum, at det har taget så lang tid, gør det bare endnu sødere.

"Det føles helt sikkert godt, for jeg var en meget god junior, hvor jeg blev nummer to. Jeg spillede på Wimbledon Court One i finalen for juniorer. Jeg var foran med et sæt og et break, men jeg tabte det fuldstændigt, og det har forfulgt mig hele min karriere", sagde han til journalisterne.

Broady tager stemningen til sig
Broady tager stemningen til sigHannah Mckay/Reuters/Ritzau Scanpix

"Jeg tror, det er en af grundene til, at det også tog mig så lang tid at vinde en challenger - jeg tabte syv challenger-finaler i træk".

"Det har altid generet mig at komme tilbage og spille på de større baner og aldrig rigtig føle, at jeg var komfortabel og havde præsteret - tabe til Andy Murray (36) på Centre, tabe til Milos Raonic (32) og Alex de Minaur (24) på One, og aldrig vinde så meget som et sæt".

"Jeg føler, at det har krævet en monumental indsats for mig personligt at kunne vinde en kamp på Centre Court i Wimbledon", tilføjede han efter sin 6-4 3-6 4-6 6-3 6-0-sejr.

Broady nåede tredje runde sidste år, men har generelt en elendig rekord i Grand Slams og har aldrig været i nærheden af en titel på Tour-niveau.

Torsdag udnyttede han dog norske Ruuds problemer med at tilpasse sig det uvante græsunderlag, ikke mindst da han kørte igennem det sidste sæt.

Han sagde, at han næsten måtte overbevise sig selv på forhånd om, at han skulle nyde begivenheden, da han vidste, at han måske aldrig ville få chancen igen.

"Tidligere ville jeg have været nervøs for at komme ind i dag, men jeg ville se det som en belønning", sagde han.

"Jeg er 29 år gammel. Når jeg går ind til denne turnering, er jeg nummer 150 i verden. Jeg har kun så mange Wimbledons tilbage i min karriere. Man er nødt til at tage tyren ved hornene med disse muligheder".

"Jeg følte mig mere spændt end noget andet, da jeg gik derud i dag. For selv om det er hårdt, skal man stadig nyde muligheden. Det er sportens højdepunkt - det er højdepunktet i næsten alle sportsgrene, Centre Court i Wimbledon. At vi så også har fået resultatet, er selvfølgelig prikken over i'et".

"Ud over det, så var det mest af alt bare lettelse, da det var overstået. At føle den slags følelser, og at det hele så bare forsvandt".

"Stressen, fra du finder ud af, at du er på Centre Court mod verdens nummer fire, er med dig, indtil du træder ind på banen og hvert point, indtil du afslutter kampen".

Tjek kampresuméet med Flashscore.