Wozniacki: "Doping-dømte spilleres teams bør straffes hårdere end spilleren selv"

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Wozniacki: "Doping-dømte spilleres teams bør straffes hårdere end spilleren selv"

Wozniacki: Doping-dømte spilleres teams bør straffes hårdere end spilleren selv
Wozniacki: Doping-dømte spilleres teams bør straffes hårdere end spilleren selvProfimedia
I et interview med Sports Illustrated argumenter Caroline Wozniacki for at doping-dømte tennis-spillere ikke skal straffes alene, men sammen med deres teams, hvis de kendes skyldige

Baggrunden for argumentet kommer i sammenhæng med at det amerikanske sports-tidsskift har undersøgt doping-sagen omkring den rumænske tennis-spiller Simona Halep til bunds.

Rumæneren er blevet idømt fire års karantæne som straf for dopingforseelser, oplyste International Tennis Integrity Agency (ITIA) på sin hjemmeside den 12. september.

Det ene drejede sig om en dopingprøve, der indeholdt spor af roxadustat, der er på listen over forbudte stoffer. Det andet var uregelmæssigheder i hendes biologiske pas.

Hun afgav den positive dopingprøve i forbindelse med US Open sidste år og blev midlertidigt suspenderet fra 7. oktober.

Caroline Wozniacki mener at der er flere krtisable ting i sagen. f.eks at Halep har skullet vente så lang tid på sagsbehandlingen. 

"For det første er jeg imod alle forsinkelserne i sagen. Processen skal være meget hurtigere. Det er følelsesmæssigt for svært for atleter at leve i denne usikkerhed", siger Wozniacki, der også mener, at andre tennis-spillere skal lade være med at udtale sig negativt om Halep, i det mindste ind til sagen er afsluttet:

"Rivalernes meninger påvirker den offentlige mening. Der burde være mere respekt, i det mindste indtil den endelige dom. Hvordan kan anklagede atleter vende tilbage til sporten, hvis alle behandler dem som en snyder, hvis der er tale om en forurenet prøve."

Endelig pointerer Wozniacki, der for nylig gjorde comeback ved US Open, at hvis spillere kendes skyldige for doping bør deres teams også modtage en straf:

"'Det er slet ikke fair, at atleter modtager al straffen og deres team går fri. Spillerne hyrer eksperter til at udføre arbejdet for dem; de er ikke ernærings- eller kemikalieeksperter. Holdet burde modtage den største del af straffen … det er deres ansvar.”

Wozniacki kommer ikke mere i kamp før næste år, når opvarminingskampene til Australian Open