Daniil Medvedev kritiserer "latterlige" dommere under sejr i Monte Carlo

Medvedev kritiserer "latterlige" dommere under sejr i Monte Carlo
Medvedev kritiserer "latterlige" dommere under sejr i Monte CarloAFP
Verdens nummer fire, Daniil Medvedev (28), mistede besindelsen over de "latterlige" dommere under sin sejr i to sæt over Gael Monfils (35) onsdag ved Monte Carlo Masters.

Medvedev var allerede foran med et sæt, men servede for at udligne til 2-2 i andet sæt, og protesterede vredt mod dommer Mohamed Lahyani efter to omstridte kendelser i et parti, som han til sidst tabte efter at have ført 30-0.

"I (dommerne) er ved at blive latterlige," råbte Medvedev til dommeren under sidebyttet, efter at han havde tabt sit serveparti på trods af en føring på 40-15.

Han blev også set slå til baldakinen, der dækkede hans sæde, mens han råbte og bandede ad Lahyani.

Det første omstridte øjeblik var en dyb returnering fra Monfils, som blev kaldt ude af linjedommeren på baseline. Chair umpire kom ned for at inspicere markeringen og tildelte pointet til Monfils på trods af, at Medvedev havde slået en vinder på den pågældende bold.

Medvedev reagerer på et opkald
Medvedev reagerer på et opkaldAFP

På det næste point blev endnu en dyb returnering fra Monfils kaldt god denne gang af linjedommeren, men Medvedev holdt op med at tro, at bolden var lang, og efter endnu en kontrol af Lahyani blev bolden dømt ude.

Medvedev begyndte derefter at råbe ad den pågældende linjedommer.

"Daniil, lad være med at råbe ad ham," sagde Lahyani. "Han (linjedommeren) kan også lave en fejl."

Trods en føring på 40-15 i partiet tabte Medvedev sit serveparti og kom bagud 3-1 i andet sæt.

US Open-vinderen fra 2021 genfandt roen senere i sættet og vandt fem partier i træk og vandt dermed sin sæsonpremiere på grus med 6-2, 6-4. Efter kampen gav Medvedev hånd til Lahyani, men skrev "in or out???" på linsen til et tv-kamera, da han forlod Rainier III-banen.

Medvedev skal nu møde russeren Karen Khachanov i tredje runde, hvor enten Alexander Zverev eller Stefanos Tsitsipas venter i ottendedelsfinalen.