Roger Federer 'et år efter sin pension: "Jeg savner alt ved tennis"

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Roger Federer 'et år efter sin pension: "Jeg savner alt ved tennis"

Roger Federer ved Laver Cup
Roger Federer ved Laver CupReuters
Den schweiziske maestro Roger Federer (42) siger, at han savner alt ved tennis efter at han sluttede sin karriere sidste år, men lover at han vil blive ved med besøge turneringer på trods af sine forpligtelser uden for banen og udfordringen med at være forælder til to sæt tvillinger.

Efter den første dag ved Laver Cup i Vancouver fredag beskrev den 20-dobbelte Grand Slam-mester sit liv som "intenst" og "smukt" efter sin afskedskamp i sidste års udgave af holdturneringen i London, men sagde, at han var glad for at være tilbage foran fansene.

"På en måde savner jeg alt ved spillet, de spændende øjeblikke på banen, reddede breakbolde, vundne matchbolde, at holde trofæer op, gå forbi fansene, tage selfies," sagde Federer.

"Det har været skønt at være mere hjemme, at tilbringe tid med mine venner og familie har været utroligt. Jeg lider ikke længere under vægten af endnu en kamp, af endnu en træning, hvor kroppen måske ikke er i orden.

"Jeg savner mange af de steder, som jeg plejede at rejse til regelmæssigt. Man kan ikke få det hele, jeg har haft det i 25 år, og det var utroligt, og jeg ville gøre det hele om igen."

Federer har arbejdet med sin fond, mens andre projekter også har holdt ham travlt beskæftiget, men han sagde, at han havde fundet tid til at deltage i en Elton John-koncert og accepterede en invitation til at slutte sig til Chris Martin og Coldplay på scenen i Zürich.

Federer, som også deltog i Wimbledon i år, sagde, at han mere var en professionel chauffør, organisator og logistikmand for sine fire børn - Leo, Lenny, Myla og Charlene.

"Det er helt sikkert en test på et helt andet niveau," tilføjede den tidligere verdensetter.

Federer sagde, at han håbede at få mere tid til den sport, der gjorde ham til at klodens største sports-stjerner, efter at han tidligere på ugen udtalte, at han gerne ville være kaptajn for Team Europe i Laver Cup en dag.

"Jeg har lovet mig selv, at jeg ikke vil være fremmed for touren, jeg vil prøve at komme tilbage fra tid til anden, ikke hele tiden, men fra tid til anden," sagde Federer.