Djokovic dukker Rublev og tangerer Federer-rekord

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Djokovic dukker Rublev og tangerer Federer-rekord

Djokovic dukker Rublev og tangerer Federer-rekord
Djokovic dukker Rublev og tangerer Federer-rekordAndrew Couldridge/Reuters/Ritzau Scanpix
For 46. gang i karrieren er Novak Djokovic klar til en semifinale i en grand slam-turnering, og det er en tangering af rekorden for mandlige spillere. Tirsdag slog det serbiske tennisikon sin russiske modstander Andrey Rublev 4-6, 6-1, 6-4, 6-3 i en tempofyldt affære på Wimbledons Centre Court.

Dermed gjorde han sig fortjent til en semifinale mod italienske Jannik Sinner, der tidligere tirsdagen slog den russiske overraskelse Roman Safiullin i fire sæt.

Djokovic har med 23 grand slam-titler allerede den nok mest prestigefyldte rekord, men der er stadig mindre rekorder at jagte, og med sejren over Rublev tangerede han altså en af dem.

46 grand slam-semifinaler svarer til Roger Federers total. Den nu pensionerede schweizer vekslede dem til 20 grand slam-titler.

Uden at være i lige så store problemer som mod polske Hubert Hurkacz i ottendedelsfinalen blev Djokovic udfordret mod Rublev.

I første sæt fik veteranen kun sat halvanden af sine førsteserver i spil, og det blev dyrt mod en fint spillende og kæmpende Rublev.

I andet sæt svarede Djokovic dog tilbage med stor power og vandt 6-1 på en halv time, mens han i tredje sæt kom i problemer, da han foran 5-4 skulle serve sættet hjem.

Rublev afværgede flere sætbolde og fik selv tre breakbolde i et vildt parti, der varede næsten et kvarter, men i sidste ende tog Djokovic som så mange gange tidligere stikket.

Den 36-årige stjerne følte flere gange tydeligvis, at publikum heppede på underdoggen Rublev, og han reagerede ved at juble stort ud mod lægterne i flere tilfælde, når han vandt tætte og vigtige dueller mod russeren.

I fjerde sæt fornemmede alle dog efterhånden, hvor det bar henad. Djokovic brød til 2-1 og satte derefter kurs mod sejren.

Djokovic har vundet Wimbledon syv gange - inklusive de seneste fire udgaver.

Onsdag afvikles de to sidste kvartfinaler, når Daniil Medvedev møder den amerikanske overraskelse Christoper Eubanks, inden Holger Rune senere brager sammen med verdensetteren Carlos Alcaraz.