Altdominerende Alcaraz kværner Tsitsipas og møder Djokovic i French Open-semi

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Altdominerende Alcaraz kværner Tsitsipas og møder Djokovic i French Open-semi

Opdateret
Alcaraz lægger op til Djokovic-opgør i French Open-semifinalen
Alcaraz lægger op til Djokovic-opgør i French Open-semifinalenAFP
Carlos Alcaraz skal møde Novak Djokovic i en forrygende French Open-semifinale, efter at den spanske verdensetter tirsdag slog Stefanos Tsitsipas 6-2, 6-1, 7-6 (7/5).

Den 20-årige Alcaraz bliver den yngste French Open-semifinalist hos herrerne siden Djokovic i 2007 efter at have besejret den tidligere Roland Garros-toer Tsitsipas for femte gang i lige så mange forsøg.

Alcaraz skal møde Djokovic for kun anden gang i sin karriere. Han slog den 22-dobbelte Grand Slam-mester i tre sæt i Madrid sidste år.

"Denne kamp vil alle gerne se, og jeg vil sige, at det bliver en god kamp både at spille og se," sagde Alcaraz om sit forestående opgør mod Djokovic.

"Jeg ville virkelig gerne spille denne kamp. Hvis man vil være den bedste, skal man slå de bedste, og Novak Djokovic er en af de bedste i verden i øjeblikket."

Tsitsipas startede nattens kvartfinale med et selvsikkert greb, men Alcaraz tog hurtigt kontrollen med to breaks og vandt åbningssættet.

Alcaraz' blanding af delikate dropskud og lynhurtige grundslag var for meget for en overmatchet Tsitsipas, som tamt afgav andet sæt med en dobbeltfejl.

Topseedede brød tidligt i tredje sæt, men kunne ikke serve det hjem ved 5-3, da Tsitsipas ydede lidt forsinket modstand og reddede fem matchbolde, før han i sidste ende gik ned i tie-break.

"Jeg mistede fokus en lille smule i slutningen af tredje sæt," sagde Alcaraz.

"Han begyndte at spille bedre, og selvfølgelig mistede jeg fokus en lille smule, jeg var i problemer. Jeg er glad for at komme mig over det problem og stadig fokusere og spille på et godt niveau."

Tidligere fredag besejrede den dobbelte Paris-mester Djokovic Karen Khachanov med 4-6, 7-6 (7/0), 6-2, 6-4 og nåede dermed semifinalen for 12. gang og 45. gang ved majorturneringerne.