Legenden Navratilova mener WTA-chef bør træde tilbage og blive erstattet af en kvinde

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Legenden Navratilova mener WTA-chef bør træde tilbage og blive erstattet af en kvinde

Chris Evert og Martina Navratilova på en fælles pressekonference på dag fem af WTA Finals i Cancun.
Chris Evert og Martina Navratilova på en fælles pressekonference på dag fem af WTA Finals i Cancun.Reutrs
Martina Navratilova (67) mener, at det er usandsynligt, at Steve Simon overlever som WTA-chef efter den katastrofale Tour Finals og mener, at det er på tide at have en anden kvinde i spidsen for den professionelle elite.

Simon har været formand, og administrerende direktør for WTA i otte år, men er kommet under heftig beskydning fra spillerne på det seneste, ikke mindst på grund af beslutningen om at afholde finalerne udendørs i det mexicanske feriested Cancun.

"Måske er det tid til et nyt lederskab," sagde den 18-dobbelte Grand Slam-mester i single, Navratilova, til tv-stationen Amazon Prime.

"For mig personligt, i og med det er en kvindeforening, har vi kun haft to kvinder i spidsen for den. Jeg synes, det er på tide, forhåbentlig, når vi får en ny leder, at det bliver en kvinde.

"Der er masser af dem, der er kvalificerede til jobbet. Det bliver svært for Steve at blive i jobbet på en eller anden måde, fordi alt peger den anden vej lige nu."

Cancun blev udpeget som spillested for WTA Finals, med an samlet præmiesum på 9 millioner dollars, som samler de otte bedste singlespillere og doublepar for at afslutte sæsonen, mindre end to måneder før den startede den 29. oktober.

Verdensranglistens nummer et, Aryna Sabalenka, kritiserede WTA for baneforholdene efter åbningsdagen for gruppespillet og sagde, at hun ikke følte sig respekteret, efter den manglende standard fra organisationen bag den prestigefyldte begivenhed.

Turneringen skulle have været afsluttet den 5. november, men regn og kraftig blæst betød, at semifinalen mellem Iga Swiatek og Sabalenka først blev spillet færdig den dag, og finalen blev flyttet til mandag.

"Spillerne tilpassede sig, det var de nødt til," tilføjede Navratilova.

"Men at komme til Cancun i regntiden? Man kan ikke nøjes med at håbe på, at det ikke kommer til at regne til WTA Tourens største turnering.

"Man er nødt til at stå ved de dårlige beslutninger, man har truffet, og træffe nogle valg efter det.

"Der var en række dårlige beslutninger. I sidste ende har Steve Simon været chefen i otte år, og her er vi så nu."

I et brev til spillerne, som blev lækket til medierne i sidste uge, sagde Simon, at det sene valg af Cancun som vært for showpiece-turneringen var "baseret på en række komplicerede faktorer".

Han sagde, at WTA påtog sig ansvaret for de dårlige forhold, og signalerede ændringer i driften af touren, efter en række andre klager fra topspillere over hvordan de bliver behandlet.

WTA sagde i en udtalelse til Reuters fredag, at de ville fortsætte med at lytte til spillerne om, hvilken retning touren skulle tage.