Følelsesladet Jabeur vil donere præmiepenge til palæstinensere: Ikke et politisk budskab

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Følelsesladet Jabeur vil donere præmiepenge til palæstinensere: Ikke et politisk budskab

Ons Jabeur har tidligere i karrieren ligget som nummer to på verdensranglisten. I øjeblikket er hun nummer syv i verden.
Ons Jabeur har tidligere i karrieren ligget som nummer to på verdensranglisten. I øjeblikket er hun nummer syv i verden.AFP
En følelsesladet Ons Jabeur fortæller ovenpå sin sejr onsdag, at hun vil donere en del af sine præmiepenge fra WTA Finals til palæstinenserne efter at have hævnet sit nederlag i Wimbledon-finalen til Marketa Vondrousova.

Efter at have vundet sin første sejr i denne uge ved sæsonafslutningen i Cancun, holdt tunesiske Jabeur tårerne tilbage, da hun talte på banen.

"Jeg er meget glad for sejren, men jeg har ikke været glad på det seneste," siger den eneste arabiske kvinde, der har nået en Grand Slam-finale.

"Situationen i verden gør mig ikke glad," tilføjer Jabeur, mens hun brød sammen i tårer, før hun fik samlet sig nok til at tale om Israel-Hamas-konflikten.

"Det er meget hårdt at se børn og babyer dø hver dag," fortæller hun.

"Det er hjerteskærende, så jeg har besluttet at donere en del af mine præmiepenge til at hjælpe palæstinenserne."

"Jeg kan ikke være tilfreds med bare denne sejr, med det der sker. Jeg er ked af det, gutter, det skulle handle om tennis, men det er meget frustrerende at se på videoer hver dag.

"Undskyld - det er ikke et politisk budskab, det er bare medmenneskelighed. Jeg ønsker fred i denne verden, og det er det."

Højdepunkter fra Jabeur
Flashscore

Senere, på pressekonferencen efter kampen, kunne 29-årige Jabeur fortælle, at det har været en udfordring at fokusere på tennis.

"Jeg prøver at holde mig fra de sociale medier så meget som muligt, men det er meget svært," kommer det fra Jabeur.

"Man går igennem videoer, fotos, de er forfærdelige, forfærdelige fotos hver dag. Det hjælper mig ikke med at sove eller komme mig særlig godt, og det værste er, at jeg føler mig håbløs."

"Måske ville det hjælpe en lille smule at donere nogle penge til det, de har været igennem. Men jeg ved, at penge ikke betyder noget for dem lige nu. Så jeg ønsker frihed for alle og virkelig fred for alle."

Jabeur skal slå verdens nummer to, Iga Swiatek, i den sidste kamp i round-robin på fredag for at have en chance for at kvalificere sig til semifinalerne i Mexico.