Hvorfor ikke kopiere verdens bedste? Tidligere verdensetter har lånt fra Djokovic' spil

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Hvorfor ikke kopiere verdens bedste? Tidligere verdensetter har lånt fra Djokovic' spil

Naomi Osaka vandt to sejre i træk for første gang i næsten to år.
Naomi Osaka vandt to sejre i træk for første gang i næsten to år.Reuters
Naomi Osaka fortæller, at hun har taget ved lære af Novak Djokovic' taktik og forbedret sit returspil i Qatar Open, efter at den tidligere verdensetter har vundet to kampe i træk for første gang i næsten to år.

Den japanske spiller kæmpede for at finde sin rytme, da hun vendte tilbage til konkurrence i sidste måned efter en pause på 15 måneder, hvor hun fik sit første barn.

Osaka tabte i anden runde i Brisbane i sin første turnering tilbage, før hun faldt ved den første forhindring i Australian Open og i Abu Dhabi.

Men efter at have slået 15. seedede Caroline Garcia, som besejrede hende i Melbourne Park, i Dohas første runde, viste hun glimt af sin bedste form i en 6-3, 7-6(9) sejr over Petra Martic tirsdag for at nå ottendedelsfinalen.

En teknisk ændring kan have hjulpet, fortæller hun.

"Jeg ændrede min returnering - jeg vil ikke sige 'stil,' men måske snarere form. Jeg ved ikke, hvordan jeg skal beskrive det," kommer det fra den firedobbelte Grand Slam-mester til journalisterne.

"Før tog jeg et skridt, et skridt, og så sprang jeg ind, men nu springer jeg bare ind med begge fødder, for det gør Djokovic åbenbart, så hvorfor ikke kopiere verdens bedste returnerer?"

Osaka, som sidst vandt to kampe i træk på tour-niveau i 2022 ved Miami Open, fortæller endvidere, at en samtale med træner Wim Fissette satte gang i justeringerne af hendes spil.

"Det var frustrerende at vide, at min serv er en af de bedste server, tør jeg sige, i verden," tilføjer Osaka.

"Men jeg ville bare gerne arbejde på de ting, jeg ved, skal være meget bedre, og returen var en af dem. Vi talte meget om det i lavsæsonen, og da vi forlod Melbourne, var jeg helt sikkert nødt til at forbedre det."

Osaka møder ukrainske Lesia Tsurenko senere onsdag.