Nadal gør comeback efter næsten et års fravær: Her er spanierens første modstander

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Nadal gør comeback efter næsten et års fravær: Her er spanierens første modstander

I løbet af karrieren har 37-årige Rafael Nadal vundet hele 92 turneringer, hvilket er femte flest i den åbne æra.
I løbet af karrieren har 37-årige Rafael Nadal vundet hele 92 turneringer, hvilket er femte flest i den åbne æra.Profimedia
Den spanske tennislegende Rafael Nadal vender i den kommende uge endelig tilbage til tennisbanen, når han spiller Brisbane International i Australien. Allerede søndag spiller spanieren double, men nu ligger det altså også fast, hvem Nadal møder i første runde af singleturneringen.

Det blev et kort 2023 for Rafael Nadal i tennismæssig forstand, for den efterhånden 37-årige spanske tennislegende nåede kun at stille op i to turneringer, begge i januar, inden han igen måtte trække stikket med skadeskvaler. 

Men nu er kongen af gruset, med sine rekordmange 14 French Open-sejre, tilbage i aktion. Allerede søndag skal Nadal på banen i double ved Brisbane International, når han sammen med sin 41-årige landsmand Marc López møder en lokal duo bestående af Max Purcell og Jordan Thompson.

Comebacket i single er dog naturligvis det, der for alvor vil få opmærksomhed, og her blev det søndag morgen dansk tid bekræftet, at den erfarne spanier skal op mod østrigske Dominic Thiem i første runde af den australske turnering.

Østrigeren klarede sig nemlig gennem kvalifikationen til turneringen, hvor han slog først australske James McCabe og så italienske Giulio Zeppieri, og nu venter så altså legendariske Nadal, der selv er med på wild card, for den 30-årige østriger. 

Det bliver gang nummer 16, at de to støder sammen, og den indbyrdes duel føres, måske ikke overraskende, at Nadal. Spanieren har nemlig vundet ni af deres hidtil 15 møder, mens Thiem blot har sejret seks gange. De seneste to møder er dog begge blevet vundet af Thiem, senest i kvartfinalen af Australian Open i 2020.

Danske Holger Rune er førsteseedet i turneringen og møder i første runde føromtalte australske Max Purcell. Også Rune spiller søndag double, når han sammen med britiske Andy Murray møder den russiske duo Aslan Karatsev og Roman Safiullin.