Wozniacki: Mere Saudi-tennis er 'uundgåeligt' efter Nadal-ambassadørskab

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Wozniacki: Mere Saudi-tennis er 'uundgåeligt' efter Nadal-ambassadørskab

Wozniacki røg tidligere onsdag ude af Australian Open
Wozniacki røg tidligere onsdag ude af Australian OpenAFP
Caroline Wozniacki siger onsdag, at Saudi-Arabien uundgåeligt vil være vært for flere tennisturneringer, men mener, at der er en chance for at presse på for positive forandringer, efter at Rafael Nadal er blevet ambassadør for landet.

Kommentarerne fra Grand Slam-vinderen kom, efter at verdensetteren Iga Swiatek tidligere har udtalt, at spørgsmålet ikke var "sort/hvidt".

Magthaverne i kvindernes verden overvejer, om WTA-finalerne, der afslutter sæsonen, skal flyttes til Golfstaten.

"Jeg har ikke læst så meget om Rafa, og hvad han laver, men Saudi-Arabien er tydeligvis ved at komme ind i sporten på en meget stærk måde. Både i golf og fodbold og nu også i tennis," sagde Wozniacki i Melbourne.

"Jeg tror, det er uundgåeligt, at det kommer til at ske, og når det sker, tror jeg, vi har en chance for at gøre en forskel og gøre noget godt der."

Nadal blev udnævnt til ambassadør for det saudiske tennisforbund i mandags, da kongedømmet sigter mod at være vært for flere professionelle turneringer som en del af et bredere sportsfremstød.

"Overalt i Saudi-Arabien kan man se vækst og fremskridt, og jeg glæder mig til at være en del af det," siger spanieren, der har vundet 22 Grand Slams.

Sport er en vigtig del af kronprins Mohammed bin Salmans Vision 2030-reformdagsorden, som har til formål at omdanne Saudi-Arabien til et turist- og forretningscentrum, mens verdens største råolieeksportør omstiller sig væk fra fossile brændstoffer.

Men landet er af dets kritikere blevet beskyldt for at bruge sport til at forbedre sit internationale omdømme, og der er udbredt kritik af landets indsats i forhold til menneskerettigheder og miljø.

"Jeg er selvfølgelig klar over det med menneskerettighederne og alt det andet," siger Wozniacki,

"Men jeg tror, at når det er uundgåeligt, at de har så mange penge at bruge på sport, så tror jeg også, at så kan vi måske ændre noget og gøre noget positivt."

Ingen beslutning

Swiatek sagde, at spørgsmålet ikke var entydigt.

"Der var mange rygter om, at WTA Finals skulle afholdes i Saudi-Arabien. Vi venter stadig på beslutningen," sagde hun ved Australian Open.

"Det har altid været svært for mig at sige, om det er godt eller ej, for det er ikke nemt for kvinder i disse områder. Det er klart, at disse lande også ønsker at ændre sig og forbedre sig politisk og sociologisk. Det er ikke nemt at vurdere."

Mens beslutningen om WTA Finals endnu ikke er truffet, rapporterede Sports Illustrated onsdag, at tennisstjernerne Martina Navratilova og Chris Evert havde sendt et brev til WTA-chefen Steve Simon, hvori de opfordrede ham til at undgå Saudi-Arabien.

"Ikke alene er det et land, hvor kvinder ikke betragtes som ligeværdige, det er også et land, der kriminaliserer LGBTQ-samfundet," stod der i brevet ifølge magasinet.

"(Det er) et land, hvis forhold til menneskerettigheder og grundlæggende frihedsrettigheder har været et spørgsmål om international bekymring i årtier. At flytte WTA-finalerne til Saudi-Arabien ville være at tage et betydeligt skridt tilbage til skade for WTA, kvindesport og kvinder."

WTA, det styrende organ for kvindetennis, sagde i en erklæring til AFP, at de er  "i diskussioner med forskellige grupper omkring WTA-finalerne i 2024 og derefter og har ikke truffet nogen beslutninger på nuværende tidspunkt".

"Som med alle WTA-beslutninger arbejder vi tæt sammen med spillerne og fokuserer på at fortsætte med at opbygge en stærk fremtid for kvindetennis," tilføjes det.