Redaktøren anbefaler: Danmark jager første EM-guld siden 2012, Australian Open afsluttes

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Redaktøren anbefaler: Danmark jager første EM-guld siden 2012, Australian Open afsluttes

Danmark jager en EM-finale mod Tyskland fredag aften
Danmark jager en EM-finale mod Tyskland fredag aftenLiselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Når det så småt slår til weekend (for de fleste), så bliver der også lejlighed til at slå benene op og tænde for fjerneren. For der er som sædvanlig nok at se til på tværs af de forskellige sportsgrene.

Fredag d. 26. januar:

Tyskland - Danmark (Kl. 20.30)

Set med danske øjne er der ikke nogen vej udenom, at fredag aftens hovedattraktion er herrehåndboldlandsholdets semifinale mod Tyskland. Foran 20.000 ellevilde, og givetvis især tyske, tilskuere skal Nikolaj Jacobsens tropper forsøge at hente det EM, det ikke er lykkedes med at hive i land siden 2012. 

Danskerne er storfavoritter, som de også var det inden turneringen begyndte, som de kommer på ryggen af tre verdensmesterskaber i træk samt en sølvmedalje ved seneste OL i Paris. 

I den anden semifinale møder netop Frankrig, der slog Danmark ved OL, Sverige, så uanset hvad udfaldet af den kamp bliver, så er det en ærkefjende, der venter i en eventuel finale. Først skal de tyske underdogs dog ekspederes ud, og det bliver ej nogen simpel opgave i et fyldt Lanxess Arena. 

Lørdag d. 27. januar:

Kvindernes finale i Australian Open - (Kl. 09.30)

Kvindernes side af Australian Open har været fuld af overraskelser fra første dag, hvor den topseedede tabte tidligt, og en kvalifikationsspiller nåede semifinalen, men vi er alligevel endt med en finale mellem to af verdens bedste spillere.

Aryna Sabalenka behøver ingen introduktion. Verdens nummer to og regerende mester i turneringen har været i suveræn form hele vejen og har ikke afgivet et eneste sæt på sin vej til finalen, selvom hun har mødt topspillere som Barbora Krejcikova og Coco Gauff.

Hvis hun vinder på lørdag, bliver hun den anden hviderusser nogensinde til at vinde flere majorturneringer i single og vil i høj grad etablere sig som den bedste hardcourt-spiller i verden.

Hun får det dog ikke let. Qinwen Zheng er måske nok nummer 15 i verden, men meget få spillere har været bedre end hende, siden hun tabte til Sabalenka ved US Open.

Hun har vundet 21 af sine 24 kampe siden da, vundet guld ved Asian Games og Zhengzhou Open i samme proces. Hun vil også have publikum på sin side med et stort antal kinesiske fans, der er rejst til Melbourne for at støtte hende de sidste par uger.

Søndag den 28. januar

Australian Open-finalen for mænd - (Kl. 09.30) 

De fleste forventede at se den 10-dobbelte mester Novak Djokovic i søndagens finale. Men Jannik Sinner havde andre idéer og besejrede serberen på en relativt komfortabel måde i deres indbyrdes semifinale.

Italieneren har været i forrygende form de seneste måneder, og han går ind til sin første finale nogensinde som favorit i jagten på sin første Grand Slam-titel.

Men maratonmanden Daniil Medvedev vil da selvfølgelig gerne spolere hans fest. Russeren har måttet kæmpe sig igennem Australian Open, bl.a. med en spændende sejr over Alexander Zverev efter at have været nede med to sæt i semifinalen.  

Det er hans sjette Grand Slam-finale - hans tredje i Melbourne. Han vil derfor helt sikkert have erfaringen på sin side og vil være desperat efter at vinde endnu en major.

Det tegner til at blive et brag af en finale, der runder de fantastiske 14 dage i Melbourne af.

Baltimore Ravens - Kansas City Chiefs - (Kl.21:00)

Det tager år at opbygge dynastier i NFL, og de afgøres via kampe som AFC Championship-kampen på søndag. For Chiefs er grundlaget for deres eftermæle blevet bygget på denne kamp - i de sidste seks år er de nået så langt i sæsonen, har vundet kampen to gange og har derefter vundet det hele i Super Bowl to uger senere to gange.

Baltimore er dog kun ved begyndelsen af deres egen rejse. Under John Harbaugh og anført af ligaens stort set sikre, kommende MVP, quarterback Lamar Jackson, har de nået deres første AFC-mesterskabskamp i 11 år efter en sæson, hvor de sluttede med 13-4 og slog Houston Texans i sidste weekend efter en kanonkamp.

De er ligaens varmeste hold i øjeblikket og giver vil for Jacksons modstander, Patrick Mahomes, udgøre sæsonens hårdeste test indtil videre.

Men dette er vel at mærke Mahomes flankeret af tight end Travis Kelce, Isaiah Pacheco samt en længere række andre våben til sin rådighed. Dette hold har været her før, og de har meritterne på plads.

Der er derfor lagt op til et brag af en kamp, hvor to quarterbacks med forskellige stilarter i sidste ende vil være hovedattraktionen, men kan nogen af dem stjæle rampelyset?

Hvis AFC-mesterskabskampen ikke er nok for dig, så fortsætter Detroit Lions lige efter midnat i NFC-mesterskabskampen deres jagt på en første optræden i Super Bowl, når de senere på natten tager imod de femdobbelte mestre fra San Francisco 49ers.

Redaktør Søren Jakobsen
Redaktør Søren JakobsenFlashscore