Bundsolid polak sender Runes bøddel ud i Melbourne: Møder stærk russer i kvartfinale

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Bundsolid polak sender Runes bøddel ud i Melbourne: Møder stærk russer i kvartfinale

Hubert Hurkacz var som sædvanlig stærkt servende. Polakken servede 11 esser med blot én enkelt dobbeltfejl undervejs.
Hubert Hurkacz var som sædvanlig stærkt servende. Polakken servede 11 esser med blot én enkelt dobbeltfejl undervejs.David Gray/AFP
Mandag morgen dansk tid måtte det unge franske wildcard Arthur Cazaux strække gevær ved årets Australian Open, da den bundsolide polske servekanon Hubert Hurkacz fik besejret franskmanden. Dermed er Hurkacz for første gang i karrieren klar til kvartfinalen ved Australian Open.

Mens 21-årige franske Arthur Cazaux spillede nærmest perfekt tennis, da han i tredje runde af årets Australian Open sendte danske Holger Rune ud, så kunne den unge wildcard-spiller ikke gentage succesen mod polske Hubert Hurkacz

Således er den 26-årige polak for første gang i karrieren klar til kvartfinalen i Melbourne efter sejr over Cazaux i tre sæt med cifrene 7-6 (8-6), 7-6 (7-3), 6-4. 

Hurkacz kom ellers skidt fra start, for i polakkens allerførste serveparti formåede den 26-årige top-10-spiller ikke at vinde ét eneste point, og således fik den unge franskmand brudt den ellers så servesikre Hurkacz ved først givne lejlighed. 

Herefter fik Hurkacz dog sin serv på ret køl, og i resten af kampen tabte den 26-årige polak ikke ét eneste serveparti. Mens Hurkacz i første sæt også formåede at bryde Cazaux tilbage og dermed fremtvinge tiebreak, så var der ingen af de to, der kunne bryde hinanden i andet sæt, der altså ligeledes gik i tiebreak. 

I kampens tredje og sidste sæt blev franskmanden tilset af turneringens medicinske stab, øjensynligt ikke på grund af nogen egentlig skade men tilsyneladende snarere på grund af generelt ubehag. Franskmanden havde da også kort forinden tabt sit første serveparti i sættet, og det skulle altså vise sig at være nok for Hurkacz, der sikkert servede sættet hjem. 

”Arthur (Cazaux, red.) er sådan en stor fighter, så tillykke til ham for en fantastisk turnering her. Jeg servede naturligvis godt, og han servede også godt, så jeg var nødt til at forblive aggressiv, og jeg er virkelig glad for min præstation i dag,” kommer det fra Hurkacz efter sejren. 

Nu venter karrierens blot anden Grand Slam-kvartfinale for Hurkacz, der i 2021 nåede helt til semifinalen ved Wimbledon. Her møder Hurkacz den tredjeseedede russer Daniil Medvedev, der tidligere mandag sendte portugisiske Nuno Borges ud efter en kamp i fire sæt.