Amerikansk topspiller fældet af travl tjekke: Spillede sit livs bedste tennis

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Amerikansk topspiller fældet af travl tjekke: Spillede sit livs bedste tennis

Tomáš Macháč leverede onsdag formiddag sin hidtil største sejr i karrieren, da han slog amerikanske Frances Tiafoe i Melbourne.
Tomáš Macháč leverede onsdag formiddag sin hidtil største sejr i karrieren, da han slog amerikanske Frances Tiafoe i Melbourne.Lillian Suwanrumpha/AFP
Useedede Tomáš Macháč sendte onsdag formiddag dansk tid den amerikanske topspiller Frances Tiafoe ud af Australian Open. Det gjorde den 23-årige tjekke i blot tre sæt, der bød på tennis i høj fart med enorm tjekkisk aggressivitet.

For 23-årige tjekkiske Tomáš Macháč er disse dage både travle og hektiske. Den unge tennisspiller deltager ved årets Australian Open, hvor han både er med i herrernes single og i herrernes double, og hidtil er det kun blevet til sejre for tjekken, der i doublen spiller med 27-årige kinesiske Zhang Zhizhen.

I første runde besejrede makkerparret de 15.-seedede belgiere Sander Gillé og Joran Vliegen, ligesom Macháč i singles-turneringen besejrede japanske Shintaro Mochizuki i første runde, og onsdag formiddag dansk tid fulgte Macháč op med nok en sejr i herrernes single. 

Her mødte han ellers turneringens seed nummer 17, 25-årige amerikanske Frances Tiafoe, som Macháč fik skovlen under i bare tre sæt med cifrene 6-4, 6-4, 7-6 (7-5). Dermed er Macháč for første gang i karrieren klar til tredje runde i en Grand Slam. 

Macháč var enormt stærkt spillende i løbet af kampen overfor en til tider åbenlyst frustreret Tiafoe, der aldrig fik mulighed for at sætte sit præg på kampen, da tjekken spillede med stor fart og enorm aggressivitet hele kampen igennem, og efter sejren lagde tjekken heller ikke skjul på, at han var exceptionelt godt spillende. 

”Jeg fokuserede på at bevare roen og minde mig selv om, at jeg spillede det bedste tennis i mit liv, og jeg fortalte mig selv, at det her var mit øjeblik,” kommer ordene fra tjekken således umiddelbart efter sejren onsdag formiddag. 

Det var Macháč’ første sejr i karrieren over en top-20-spiller. Tiafoe, der i 2022 nåede semifinalen ved US Open, er således rangeret som nummer 17 i verden, mens Macháč selv ligger som nummer 64 og står noteret for fem Challenger-sejren i karrieren, senest i franske Orléans i oktober 2023. 

Dermed er Tiafoe også den hidtil højest seedede spiller til at forlade turneringen med sin seedning som nummer 17. Han bliver den anden spiller blandt de første 20 seedninger til at ryge ud, efter 18.-seedede chilenske Nicolás Jarry måtte se sig slået af den italienske kvalifikationsspiller Flavio Cobolli, der efterfølgende også har sendt russiske Pavel Kotov ud.

I tredje runde venter en ny svær modstander for Tomáš Macháč, når den 23-årige tjekke møder russiske Karen Khachanov, turneringens seed nummer 15. De mødes natten til lørdag dansk tid. 

Inden da skal Macháč dog i aktion i herrernes double, når han sammen med Zhang Zhizhen møder vinderne af opgøret mellem den indiske duo Anirudh Chandrasekar og Vijay Sundar Prashanth og den ungarske duo Márton Fucsovics og Fábián Marozsán.