Sort aften: FC Midtjyllands ti mand straffet for pinlige fejl mod kyniske portugisere

FC Midtjyllands ti mand straffet for pinlige fejl mod kyniske portugisere
FC Midtjyllands ti mand straffet for pinlige fejl mod kyniske portugisereProfimedia
Efter en flot præstation for en uge siden i Lissabon, så blev FC Midtjylland torsdag aften offer for en sand nedsmeltning foran eget publikum i returmødet mod Sporting i 1/16-finalen i Europa League, da de efter en række pinlige forsvarsfejl tabte 0-4 hjemme til portugiserne

Der hang en stemning af dansk optimisme i luften, da de to hold gik på banen, og trods portugisernes velkendte tekniske kvaliteter, var det midtjyderne, der fik den bedste start på kampen.

Midtjyderne havde masser af boldbesiddelse og etablerede et fint genpres, når portugiserne af og til fik forstyrret det danske opspil. Næsten alt spillet foregik på portugisernes halvdel, dog uden at hjemmeholdet fik skabt de helt store åbne chancer.

Det virkede næsten som om en dansk scoring lurede lige om hjørnet. Men i stedet var det portugiserne, der tog føringen efter 22 minutter, da Jonas Lössl  ikke kom ud og fik bokset et hjørnespark væk. Og efter klumpspil sparkede Henrik Dalsgaard bolden på overliggeren før Sebastian Coates headede bolden sikkert i mål fra kort afstand.

FC Midtjylland - Sporting
FC Midtjylland - SportingOpta by Stats Perform

Det rystede øjensynligt hjemmeholdet og pludseligt var det gæsterne, der havde initiativet. Danskerne kæmpede med at finde fodfæstet, men var alligevel tæt på en udligning efter 32 minutter. Joel Andersson reagerede hurtigt, da Coates kiksede en tæmning, og stak bolden videre til Astrit Selmani, der dog ikke kunne få bolden under kontrol.

Fire minutter efter fik portugiserne en gylden mulighed for at fordoble føringen, da Marcus Edwards blev spillet helt fri efter midtjyderne blev fanget langt oppe på portugisernes halvdel efter et hjørnespark, men Lössl reddede let hans forkølede forsøg.  Minuttet efter indtraf katastrofen dog for midtjyderne, da Paulinho fik sit andet gule kort og blev vist ud af dommer Ivan Kružliak.

Holdopstillinger
HoldopstillingerOpta by Stats Perform

Midtjyderne var i den grad nede i posen, og som om det ikke så sort nok ud i forvejen , så blev situationen endnu værre fem minutter efter pausen, da portugiserne fordoblede føringen.

Sporting havde allerede vist deres farlighed på hjørnespark tidligere i kampen, og igen kom det til at koste dyrt, da bolden blev sparket til bageste stolpe, hvorfra den lagt tilbage til Pedro Goncalves, der flot flugtede den ind i fjerneste hjørne efter en ripost.

Det punkterede effektivt ethvert håb som midtjyderne måtte have haft om et muligt comeback og portugiserne satte endnu et søm i den danske ligkiste, da et skud fra Goncalves ramte Kristoffer Olsson i ryggen og snød fuldstændig Jonas Lössl efter 77 minutter. Helt tragikomisk blev det, da Stefan Gartenmann scorede et bizart selvmål, da han tog fejl af Lössl´s placering og scorede i et tomt mål for at sætte punktum for en sort, sort aften for dansk fodbold.