SL optakt: Desperate AaB på jagt efter points mod et FCM-hold der står i stampe

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

SL optakt: Desperate AaB på jagt efter points mod et FCM-hold der står i stampe

Nicklas Helenius mangler stadig at få hul på bylden efter hans retur til AaB
Nicklas Helenius mangler stadig at få hul på bylden efter hans retur til AaBAabsport.dk
AaB ligger græs til mandagens Superligaopgør, der afrunder en vild runde. Hjemmeholdet er for alvor kommet under pres nedefra med Lyngbys sejr, men har måske tanket selvtillid med sejren over Viborg i Pokalen. Opad er det status quo for nordjyderne, der hungrer efter tre points. Gæsterne fra FC Midtjylland er fanget i dyndet der kæmper indædt om en top-6 placeringen. Tre points mandag aften vil hjælpe gevaldigt, især grundet et lumsk afsluttende program mod formstærke Lyngby og en tur på kunstgræs i Silkeborg.

Sidst AaB var i kamp vandt de med 2-0 over Viborg. Man kan håbe for AaB, at det har fået frigjort noget energi, og at de kan bygge videre på det. Ellers har sæsonen nærmest været mareridtsagtig for AaB, med historier fra træningsbanerne, der ikke er gunstige for præstationerne på banen.

FC Midtjylland tabte senest 1-0 hjemme til Brøndby, og deres spil svinger fra den ene yderpol til den anden. Albert Capellas har en stor opgave, for det må alt andet lige også falde tilbage på ham, hvis midtjyderne må se sig selv deltage i et nedrykningsspil.

Stillingen i Superligaen
Stillingen i SuperligaenFlashscore

Første indbyrdes opgør i Herning endte med sejr til AaB på 2-0, og det indgår med garanti i Erik Hamréns oplæg til spillerne mandag aften. Begge målscorere, Pedro Ferreira og Allan Sousa, er stadig at finde i Aalborg og er klar til at løfte stemningen på Vesttribunen.

Til FC Midtjyllands fordel er dog så det faktum at de seneste fem kampe i Aalborg er endt med sejr til FC Midtjylland.

Omvendt ved FCM godt at der skal steppes op.

”Der er ingen panik. Vi skal præstere bedre både individuelt og som hold, men vi ved, vi har den kvalitet, der skal til”, som Kristoffer Olsson udtaler det til klubbens hjemmeside.

FC Midtjylland er da også det hold, der sammen med Viborg er bedst på fremmed græs, endda med en kamp færre end resten af Superligaen. 17 points er det blevet til i ni kampe, og den total kan altså med en sejr komme op på 20.

Hold øje med disse

Louka Prip er svær at komme uden om for hjemmeholdet. To mål mod Viborg i Pokalen må have været en vitaminindsprøjtning uden sidestykke. Hvis Prip har selvtillid, har han tidligere vist, hvor farlig han kan være. 14 mål i sidste sæson blev det til, men i denne sæson har det kun været i netop Pokalen at den tidligere Hvidovre- og Horsens-spiller har ramt netmaskerne. Han bliver en stor opgave for midtjydernes defensiv, for han vil utvivlsomt komme buldrende.

Stats fra seneste opgør
Stats fra seneste opgørOpta by Flashscore

Det kan virke hårdt at slå ned på FC Midtjyllands defensiv, men det må konkluderes, at fraværet af anfører Erik Sviatchenko har været mærkbart. Midtstopperen er udtaget til kampen, og hvis han er klar nok, starter han naturligvis inde. Han tilfører noget rutine, noget ro og ikke mindst en trussel på offensive dødbolde. Derudover holder han også kæderne samlet, hvilket kan blive nødvendigt mod et AaB-hold, der er desperate, og måske helst vil have en tjubang-kamp.

Skader

Umiddelbart har Erik Hamrén en skadesfri trup at vælge fra. Der er heller ingen karantæner i AaB-lejren.

Junior Brumado og Joel Andersson er skadede, og Pione Sisto er stadig fravalgt. Derudover er talentet Valdemar Byskov siet fra den endelige trup.

Kampen kan som altid følges via Flashscores kampside