Skjern får skovlen under sin onde ånd Fredericia

Skjern får skovlen under sin onde ånd FredericiaProfimedia
Efter fire mislykkede forsøg lykkedes det tirsdag aften Skjern Håndbold at få has på Fredericia Håndboldklub.

I herrernes slutspil vandt vestjyderne på udebane med 30-28 og forværrede dermed den lille krise, som Fredericia er havnet i.

Grundspillets nummer to tabte i første runde af slutspillet til TMS Ringsted og har nu tabt sine to første kampe i kampen om at nå semifinalen.

Skjern har vundet sine to første kampe og fører nu gruppen med fire point. Fredericia har to point ligesom TMS Ringsted, der trods en ihærdig indsats senere tirsdag aften måtte se sig slået med 31-34 af GOG, som nu har tre point på andenpladsen.

De forsvarende danske mestre fra det sydlige Fyn havde mere end svært ved at knække de sjællandske gæster, som er i sit første slutspil nogensinde. Men med stærke individuelle præstationer fra Emil Madsen og lynhurtige Hjalte Lykke lykkedes det til sidst.

I Fredericia kom Skjern fremragende fra start, og særligt Noah Gaudin var umulig for værterne at holde styr på.

Med seks mål på seks forsøg inden for de første 20 minutter var den franske bagspiller afgørende for en ganske overbevisende Skjern-føring på fire mål.

Men netop da han begyndte at misbruge sine chancer, kom Fredericia bedre med. I de sidste ti minutter af første halvleg fik værterne styr på defensiven, og ved pausefløjt var Skjern kun ét mål foran.

Offensivt var Fredericia gået over til at spille syv mod seks. Det sker tit, når klubben er i problemer, og det fortsatte i anden halvleg, hvor kampen var langt mere lige end i Skjerns overbevisende periode i første halvleg.

Skjern var dog et halvt skridt foran hele tiden, men selv om vestjyderne momentvis kom foran med to mål, så kom Fredericia tilbage igen og igen.

Efter 53 minutter så Fredericia dog ud til at blive knækket.

Værterne misbrugte et par store chancer, og så sørgede en meget velspillende Lasse Mikkelsen for at sende kuglen i et tomt mål til den første vestjyske tremålsføring efter pausen.

Den blev afgørende, for selv om Skjern blev ramt af en udvisning på et skidt tidspunkt, så formåede Mathias Madsens tropper at holde værterne bag sig for første gang i fem forsøg.