Sådan forløb EM-lodtrækningen: Se hvor og hvornår Danmark spiller i slutrunden

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Sådan forløb EM-lodtrækningen: Se hvor og hvornår Danmark spiller i slutrunden
Opdateret
EM 2024 Lodtrækning Live: Havner landsholdet. i "Dødens Gruppe"? Følg lodtrækning live her:
EM 2024 Lodtrækning Live: Havner landsholdet. i "Dødens Gruppe"? Følg lodtrækning live her:
Profimedia
Kl.18.00 går lodtrækningen til EM 2024 i gang i Hamburgs Elbphilharmonie, hvor Kasper Hjulmand og landsholdet endelig får besvaret hvem de skal stå over i indledende gruppe ved turneringen i Tyskland. Flashscore.dk følger lodtrækningen direkte og opdaterer dig ikke kun på Danmarks skæbne, men på samtlige grupper, der bliver udtrukket.

Opdater siden

Kl. 19.38 - Sådan ser Danmarks program ud for slutrunden:

Danmarks kampprogram

16. juni: Slovenien - Danmark (Stuttgart)

20. juni: Danmark - England (Frankfurt)

25. juni: Danmark - Serbien (München)

Kl. 19.26 - Går Danmark videre som gruppetoer, skal holdet spille mod nummer et fra Gruppe A i Dortmund den 29. juni. Vinder Danmark Gruppe C, står den på en gruppetreer fra Gruppe D, E eller F i Gelsenkirchen den 30. juni. Kommer Danmark videre som gruppetreer, står den på vinderen af Gruppe F i Frankfurt den 1. juli.

Kl. 19.16 - Joachim Andersen fra Crystal Palace er ganske godt tilfreds med lodtrækningen. Det siger han i en kommentar til TV2 Sport: 

"Det er altid sjovt at møde hold, som man ved en masse om. Det er tre hold, som vi kender nogenlunde, og vi har spillet mod dem inden for forholdsvist kort tid."

"Jeg synes, det ser nogenlunde ud. Jeg har det lidt svært med "drømmelodtrækning" og "god lodtrækning". Man har altid nogle forventninger, men det er ikke altid, som man tror. Jeg synes, vi skal fokusere på os selv."

Kl. 19.06 - Sådan ser de endelige grupper ud:

Den første reaktion må være, at det ligner en temmelig overkommelig pulje for Danmark, hvor man undgik store lande som Holland og Italien

Kl. 18.51 - Danmark endte altså i denne pulje:

Gruppe C:

England (C4)

Danmark (C2)

Slovenien (C1)

Serbien (C3)

Kl. 18.33 Lodtrækningen er i gang. Danmark i gruppe med England, Slovenien og Serbien

Gruppe A:

Tyskland (A1)

Ungarn (A3)

Skotland (A2)

Schweiz (A4)

Gruppe B:

Spanien (B1)

Albanien (B4)

Kroatien (B2)

Italien (B3)

Gruppe C:

England (C4)

Danmark (C2)

Slovenien (C1)

Serbien (C3)

Gruppe D:

Frankrig (D4)

Østrig (D3)

Holland (D2)

Playoff-vinder A (Wales, Finland, Polen eller Estland) (D1)

Gruppe E:

Belgien (E1)

Rumænien (E3)

Slovakiet (E2)

Playoff-vinder B (Bosnien-Hercegovina, Ukraine, Israel eller Island) (E4)

Gruppe F:

Portugal (F3)

Tyrkiet (F1)

Tjekkiet (F4)

Playoff-vinder C (Georgien, Luxembourg, Grækenland eller Kasakhstan) (F2)

Kl. 18.28 - Reglerne bliver ridset op af UEFAs vicegeneralsekretær Giorgio Marchetti. Først får landet en plads i en pulje, og så bliver der trukket et nummer fra et til fire, som afgør, hvilken plads holdet indtager i gruppen. Det er med til at bestemme, hvilken by holdet skal spille i,

Kl. 18.22 - Brian Laudrup er kommet på scenen sammen Gianluigi Buffon, Tomas Rosicky og en række andre fodbold-legender, der skal hjælpe med at få lodtrækningen på vej.

Kl. 18.08 - Aftenens værter Pedro Pinto og Esther Sedlaczek har kickstartet forestillingen tilsat lidt operatoner af Jonas Kaufmann og violinist David Garrett, Nu har han sunget i ti minutter - er det en koncert eller en EM-lodtrækning vi er landet i? :-)

Kl. 17.58 - "Jeg tror, vi ligger meget godt til de hold, der vil spille med, så det bliver en kamp, der bølger frem og tilbage, og hvor vi kan bruge det med, at vi er fleksible i vores systemer. Det passer os rigtig fint at møde modstandere, der vil spille med", siger landstræner Kasper Hjulmand op til lodtrækningen

Hjulmand drømmer om offensive modstandere i Hamburg: Ville passe os fint
Profimedia

Kl. 17.51 - Det er 31 siden Danmark en vidunderlig sommeraften på Nya Ullevi i Göteborg vandt EM-titlen i en (i hvert fald for danskere) uforglemmelig finale og vandt titlen med en 2-0 sejr over Tyskland. Her er de glade klip fra finalen: 

Kl. 17.32 - De forskellige landstrænere er begyndt at indfinde sig til lodtrækningen. Her er det Italiens Luciano Spalletti, der har indfundet sig.

Luciano Spalletti er ankommet til Hamburg
Profimedia

KL. 17.15 - UEFA har postet det her billede på deres Twitter-kanal. Det vækker unægteligt en del minder til 1992, ikke sandt ?

Kl. 17.01 - Italien, Danmark og Holland udgør den hårdest mulige gruppe for Frankrig, ifølge L'Équipe. "Østrigerne havde en fantastisk kvalifikationskampagne," skriver de og påpeger, at Ralf Rangnicks hold kun blev slået én gang - af Belgien - i otte kampe. Mediet noterer sig også Italiens status som regerende mestre og Danmarks statistik, som en af de nationer, som ​​Didier Deschamps' har mødt flest gange som fransk landstræner.

Danmarks kamp mod Frankrig ved VM i Qatar
Profimedia

Kl. 16.51 - Her er seedningslagene til lørdagens lodtrækning:

Lag 1: Tyskland (værter), Portugal, Frankrig, Spanien, Belgien, England.

Lag 2: Ungarn, Tyrkiet, Danmark, Albanien, Rumænien, Østrig.

Lag 3: Holland, Skotland, Kroatien, Slovenien, Slovakiet, Tjekkiet.

Lag 4: Italien (forsvarende mester), Serbien, Schweiz, vinderen af playoff A, vinderen af playoff B, vinderen af playoff C.

Omtaler