Rasmus Højgaard jagter PGA Tour-kort: "Vil spille med Nicolai"

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Rasmus Højgaard jagter PGA Tour-kort: "Vil spille med Nicolai"

Rasmus Højgaard jagter PGA Tour-kort: "Vil spille med Nicolai"
Rasmus Højgaard jagter PGA Tour-kort: "Vil spille med Nicolai"STUART FRANKLIN/GETTY IMAGES EUROPE/Getty Images via AFP
Tre danske spillere på PGA Tour i 2024?

Det ville for få år siden lyde utopisk, men bredden i dansk golf er historisk stærk, og i løbet af de næste uger kan det blive en realitet.

Nicolai Højgaard har siden april spillet regelmæssigt på den stærkeste golftour i verden med et midlertidigt medlemskab, og gode præstationer har sikret ham et kort til næste år også.

Og han kan få selskab af tvillingebror, Rasmus, der aktuelt ligger nummer 13 blandt de spillere på DP World Tour, som ikke allerede har et kort til PGA Tour. De ti bedste får et kort til 2024.

"Nicolai har spillet noget godt golf, så han har sikret sit kort i USA nu, og jeg vil virkelig gerne derover og spille med ham."

"Jeg forsøger at holde fokus på golfen, som jeg nogenlunde kan kontrollere, og lader ikke tingene omkring den stresse mig for meget."

"Det er åbenlyst det største mål (PGA-tourkortet, red.), jeg har for resten af året," siger Rasmus Højgaard til DP World Tours hjemmeside.

Thorbjørn Olesen er aktuelt nummer otte blandt de spillere, der kan sikre sig et kort til PGA Tour, og ligger altså meget lunt i svinget inden de tre sidste tællende turneringer.

Begge danske bejlere er naturligvis på startlisten til Qatar Masters i denne uge, og Rasmus Højgaard jagter sin anden turneringssejr i år efter triumfen i Made in Himmerland i juli.

"Jeg har det godt. Jeg har gennem de seneste måneder sagt, at der har været meget lovende tegn i mit spil, og jeg synes, jeg spillede godt i sidste uge," siger Højgaard med henvisning til Andalucia Masters, hvor han blev nummer 26.

Mens Olesen og Højgaard spiller for "oprykning" til PGA Touren i Qatar, spiller andre for at beholde deres kort til DP World Tour næste år.

De 116 bedste på Race to Dubai-listen efter Qatar Masters sikrer tourkortet, og Olesen, Højgaard-brødrene, Marcus Helligkilde, Jeff Winther og Niklas Nørgaard har ikke noget at frygte.

John Axelsen er som nummer 116 derimod i den grad på vippen, efter at han har misset cuttet i sine seneste fem turneringer.

Andre danskere som Christoffer Bring, Oliver Hundebøll og Martin Leth Simonsen skal minimum i top-tre for at have en chance for at slutte i top-116.