Rødt kort kunne ikke stoppe Napoli: Tromler videre mod mesterskab

Victor Osimhen stod for sin 19. sæsontræffer
Victor Osimhen stod for sin 19. sæsontræfferProfimedia
Napoli er med afstand det stærkeste mandskab i Italien lige nu, og det ændrede lørdagens besøg hos midterholdet Empoli ikke på. 2-0 vandt syditalienerne efter et selvmål og Victor Osimhens 19. sæsontræffer i Serie A, selv om holdet spillede 25 minutter i undertal efter en dum udvisning.

2-0 vandt syditalienerne efter et selvmål og Victor Osimhens 19. sæsontræffer i Serie A, selv om holdet spillede 25 minutter i undertal efter en dum udvisning.

Med sejren har Napoli nu høstet 65 af 72 mulige point i sine 24 ligakampe i denne sæson. Inter har som nærmeste konkurrent 47 point for 23 kampe.

Napoli var i sit kontrollerende og styrende humør, da holdet tirsdag slog Eintracht Frankfurt 2-0 på udebane i Champions Leagues ottendedelsfinaler, og den tendens fortsatte lørdag.

Luciano Spallettis tropper sad således tungt på spillet mod Empoli, og tre gange i første halvleg blev det også farligt efter hjørnespark.

Empoli forsømte at cleare bolden efter et hjørnespark efter 17 minutter, og så blev det 0-1, da den albanske forsvarsspiller Ardian Ismajli rettede Piotr Zielinskis afslutning ind i eget net.

Empoli - Napoli
Empoli - NapoliOpta by Stats Perform

Efter knap en halv time var det mere overlagt, da Khvicha Kvaratskhelia efter en hjørnesparkskombination trykkede af fra distancen, hvilket fremprovokerede en ripost, som en vågen Osimhen omsatte til 2-0.

Napoli skabte rigeligt med chancer til endnu et mål. Blandt andet headede stopperen Min-Jae Kim på overliggeren kort efter 2-0-målet efter endnu et farligt hjørnespark.

Men Napoli fik ikke udbygget føringen, inden holdets venstreback, Mario Rui, efter 67 minutter fik et direkte rødt kort for liggende at sparke en modstander.

Det åbnede en dør på klem for hjemmeholdet, men Napoli formåede med masser af boldbesiddelse at forsvare sig fint og tage brodden af Empolis offensive anstrengelser.

Faktisk tilfaldt slutfasens største mulighed skarpretteren Osimhen, som dog misbrugte den store chance og lod sig nøje med en enkelt træffer.