Perlemål på frispark baner vej for overbevisende dansk sejr over Norge

Sofie Svava scorede direkte på frispark mod Norge
Sofie Svava scorede direkte på frispark mod NorgeFinn Frandsen/Ritzau Scanpix
Efter et nederlag onsdag til de franske værter kom Danmarks kvindelandshold i fodbold lørdag på tavlen i træningsturneringen Tournoi de France.

Mod Norge endte det med en sejr på 2-0 efter en overbevisende indsats.

Josefine Hasbo og Sofie Svava stod for målene. Sidstnævnte sendte bolden i mål direkte på frispark med cirka ti minutter tilbage af kampen.

Danmark skal spille en kamp mere ved træningsturneringen i Frankrig. Tirsdag venter Uruguay.

Derefter har danskerne yderligere to testkampe i kalenderen i april, inden det gælder VM til sommer. Landstræner Lars Søndergaard udnyttede, at der lørdag var tale om en testkamp til netop at prøve noget nyt.

Start-11'eren bestod således af 11 nye spillere i forhold til kampen mod Frankrig tidligere på ugen.

Og der gik ikke længe, før de nye udvalgte takkede for tilliden. Efter små ti minutter stod der 1-0 til Danmark.

Norge mislykkedes fuldstændig med at cleare bolden tæt på eget mål efter en høj bold, og det udnyttede Josefine Hasbo til at sparke den ind.

Et kvarter inde i anden halvleg var det tæt på at blive 2-0, da Emma Snerle bankede bolden på overliggeren efter et hjørnespark.

Generelt var Danmark bedst og i kontrol, men der skulle altså en frisparksperle af Sofie Svava til, før føringen blev fordoblet. Real Madrid-spilleren krøllede bolden op i hjørnet og lukkede reelt kampen.