Patrick Vieira bliver cheftræner i Chelsea-ejeres nye franske klub

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Patrick Vieira bliver cheftræner i Chelsea-ejeres nye franske klub

Den franske legende overtager styringen i Strasbourg.
Den franske legende overtager styringen i Strasbourg.Profimedia
Patrick Vieira er ny cheftræner i den franske Ligue 1-klub Strasbourg.

Det oplyser klubben søndag på sin hjemmeside.

Den 47-årige tidligere Arsenal-stjerne bliver dermed den første cheftræner i Strasbourg, siden ejerne af Premier League-klubben Chelsea i juni købte den franske klub og sparkede Frederic Antonetti på porten.

Vieira fortsætter dermed sin trænerkarriere, der indtil videre har ført ham forbi New York City FC, Nice og Crystal Palace med blandet succes.

Senest blev den tidligere franske landsholdsstjerne fyret i Crystal Palace i marts efter en stime på 12 kampe uden sejr.

Prangende gik det heller ikke Strasbourg i den forgangne sæson. Holdet blev blot nummer 15 i Ligue 1, efter at det sæsonen forinden var blevet til en flot sjetteplads.

Vieira har fået en treårig aftale med Strasbourg, men følger ejergruppen tendensen fra Chelsea, kommer han næppe til at gå tiden ud.

Konsortiet bag klubberne, BlueCo, har installeret amerikanske Todd Boehly som formand i Chelsea, og under hans ledelse var der fire forskellige folk på sidelinjen i sidste sæson.

Thomas Tuchel røg ud i september, Graham Potter fik frem til april, Bruno Saltor var vikar i én kamp, og Frank Lampard fik 11 kampe og én sejr i slutningen af sæsonen.

I Chelsea er den tidligere Tottenham-manager Mauricio Pochettino hyret ind til at rette skuden op i næste sæson.