Optakt: Scudetto-hungrende Napoli tager mod Mourinhos udestærke Roma

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Optakt: Scudetto-hungrende Napoli tager mod Mourinhos udestærke Roma

Luciano Spalletti er ved at føre Napoli til deres første mesterskab siden 1990.
Luciano Spalletti er ved at føre Napoli til deres første mesterskab siden 1990.Filippo MONTEFORTE / AFP
Napoli er klart i front for Serie A og spiller søndag aften på hjemmebane mod Roma, der omvendt er i desperat jagt for at tage en af Champions League-pladserne. Har José Mourinho nogle taktiske esser i ærmet mod Luciano Spalletti, eller fortsætter Napoli deres mesterskabsmarch?

I en sæson, hvor afdøde Diego Maradona fra det høje allerede har set sit Argentina hæve VM-pokalen for første gang, siden han selv gjorde det, er Napoli godt i færd med at vinde Il Scudetto for første gang, siden Diego spillede der. Forud for aftenens kamp mod Roma er Napoli 10 point foran Inter, der har spillet en kamp mere.

kke nok med det, så er Napolis målscore efter en sæson, hvor de kun har tabt et enkelt opgør, markant bedre end Inters. Så det er ved at være svært at se, hvordan det skal kunne glippe for I Partenopei , som virkelig har imponeret i denne sæson med deres offensive og kvikt kombinerende spillestil. 

Roma er omvendt helt nede på sjettepladsen, men de er en af fem heste, der alle kæmper om at få en af de tre pladser i Champions League, som Napoli efterlader i deres kølvand. Lazio, Milan, Atalanta og Inter er de andre, og med en sejr vil Roma kunne komme helt op på en delt andenplads sammen med Inter.

Så der er ingen tvivl om, at det bliver en kamp med fut under kedlerne for de to hold, der begge har en glorværdig fortid. Men hvor Roma har kæmpet for at komme ud af den skygge, som Francesco Totti efterlod, så er Napoli et hold, der tegner til at have en lys fremtid.

Under Luciano Spalletti er holdet blevet en solid enhed, der ikke har mange svage punkter. Og i offensiven er især Victor Osimhen og den georgiske åbenbaring Khvicha Kvaratskhelia to spillere, der decideret har brændt grønsværen af i Serie A i denne sæson. Førstnævnte har scoret fire mål i lige så mange opgør siden ligaen gik igang igen efter VM.

Napolis tre, offensive konger
Napolis tre, offensive kongerATP

Mourinho har krammet på Spalletti - op til denne sæson

De står dog over for en af fodboldens største masterminds i José Mourinho. Portugiseren fyldte 60 forleden og har en fordel i at Spalletti kun har besejret et Mourinho-mandskab i et ud af syv forsøg. Det var dog i det omvendte opgør i denne sæson, dette skete, så Napoli er næppe ved at omkomme af skræk over at skulle møde Roma.

Jose Mourinho
Jose MourinhoProfimedia

Stadio Diego Armando Maradona, tidligere kendt som San Paolo, er en af de mest skræmmende udebaner i Europa, og det kan sagtens blive en af de kampe, hvor tilskuernes enorme larm bliver registreret som et lille jordskælv på seismograferne på det lokale universitet.

Georgiske Khvicha Kvaratskhelia er involveret i nærmest det hele for Napoli.
Georgiske Khvicha Kvaratskhelia er involveret i nærmest det hele for Napoli.Opta by Flashscore

Roma har dog en forrygende udebaneform for øjeblikket, da de har vundet fem og spillet to uafgjorte på fremmed græs i denne sæson. De må undvære midtbanedynamoen Nicolo Zaniolo, der også længe har været rygtet væk, samt Georginio Wijnaldum, men kan ellers stille med stærkeste mandskab. Det samme kan Napoli dog, og i sidste ende vil hjemmeholdets gnistrende offensiv nok være en for stor mundfuld for Roma, Mourinho eller ej.

Napoli virker virkelig til at være de kommende italienske mestre, og det ser ud til at blive afgjort i god tid før sidste spillerunde. En sejr i aften vil være et stort skridt derhen. Det er ikke mere end to uger siden, at Napoli udraderede Juventus med 5-1, og selvom Roma er noget mere formstærke end Den Gamle Dame, der virkelig er på krykker i denne sæson, så levner vi ikke romerne mange chancer.

Bud på resultatet: Napoli vinder 3-1