Optakt: Manchester United står med det ene ben i kvartfinalen før møde med Betis

Wout Weghorst skulle bruge en del chancer, men fik til sidst scoret i kampen mod Real Betis på Old Trafford.DARREN STAPLES/AFP
Med en solid 4-1-sejr i sidste uge er Manchester United meget tæt på at være klar til kvartfinalen i Europa League. Det engelske storhold skal dog lige en tur Estadio Benito Villamarín, hvor Real Betis jagter overraskelsen.

Der venter Real Betis en svær opgave, når de torsdag tager imod Manchester United torsdag aften. Det spanske hold tabte nemlig hele 4-1 på Old Trafford i sidste uge, og derfor skal de skabe et mindre mirakel i den anden ottendedelsfinale.

Form

Sidste uges kamp mellem de to klubber var det betydningsfulde opgør mellem de to klubber nogensinde. Efter en jævnbyrdig første halvleg var Manchester United meget overlegne i de sidste 45 minutter og afgjorde kampen. Derfor står de nu med det ene ben i kvartfinalen efter sejren på 4-1.

I en lang periode efter VM har Manchester United været fuldstændig suveræne, men på det seneste har der været et par skuffende resultater. 7-0-blamagen mod Liverpool kom som et kæmpe chok for Manchester-klubben, der også skuffede i weekenden, da de spillede 0-0 mod bundholdet Southampton.

Real Betis kommer også fra et uafgjort resultat, da de i weekenden spillede 1-1 mod Villarreal på udebane. Selvom Betis meget vel kan ryge ud af Europa League torsdag aften, så er det et hold, der er i ganske fin form. Den spanske Sevilla-klub har i de seneste fem kampe hentet 11 point i La Liga, hvilket er fjerdebedst af alle i den bedste spanske række. Betis er da også alvorlig bejler til at slutte på Champions League-pladserne i La Liga.

De to holds formkurve.
De to holds formkurve.Flashscore.

Dem skal du holde øje med

En af Real Betis’ bedste offensive kort er den 32-årige spanier Sergio Canales. Canales startede ude i kampen på Old Trafford, fordi han netop er kommet tilbage fra en skade. I weekendens kamp mod Villarreal startede han dog inde og spillede cirka 60 minutter. Hvis Real Betis skal skabe miraklet i kampen mod United, så kræver det, at Canales rammer en magisk aften.

For Manchester United handler det om ikke at gøre kampen spændende ved at komme hurtigt bagud. Derfor skal midtbanespilleren Casemiro være med til at sikre, at den engelske defensiv ikke bliver udfordret for meget. I weekendens kamp mod Southampton fik brasilianeren rødt kort og har derfor karantæne i Premier League – Derfor spiller han nok fuld tid i torsdagens kamp.

Casemiro imod Real Betis.
Casemiro imod Real Betis.DARREN STAPLES/AFP

Manchester United er uden tvivl favoritter til at gå videre til kvartfinalen i Europa League efter 4-1 sejren sidste torsdag. Det engelske hold har dog vist svaghedstegn på det seneste, og derfor kan Betis måske gøre kampen interessant, hvis de kan komme foran tidligt i kampen.