Optakt: FC Barcelona og Manchester United mødes i gigantopgør i Europa League

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Optakt: FC Barcelona og Manchester United mødes i gigantopgør i Europa League

Fra kampen mellem FC Barcelona og Villarreal.
Fra kampen mellem FC Barcelona og Villarreal.JOSEP LAGO/AFP
Det er sjældent, at Europa League byder på så store opgør så tidligt i turneringen, men det er dog realiteten, når Manchester United gæster Camp Nou.

Det kan virke helt spøjst at skulle se to af de største fodboldhold i verden konkurrere i Europa League. Det er ikke desto mindre tilfældet, når FC Barcelona tager imod Manchester United tidligt torsdag aften.

Grunden til, at de to giganter møder hinanden allerede nu, er fordi FC Barcelona blev nummer tre i deres Champions League-grupper, hvor Bayern München og Inter tog henholdsvis første- og andenpladsen. Samtidig blev Manchester United nummer to i deres Europa League-gruppe, hvor de sluttede som nummer to bag Real Sociedad.

Alle fodboldelskere glæder sig til sådan en kamp. Ikke bare fordi det er nogle store klubber, men også fordi det er to af Europas mest formstærke hold. Derfor er der gode chancer for, at det bliver en fremragende fodboldkamp.

FC Barcelona

Det spanske storhold FC Barcelona har meget at glæde sig over for tiden. Xavis tropper topper LaLiga med god afstand ned til rivalerne fra Real Madrid. Derudover har holdet blot tabt en enkelt kamp hele sæsonen i den spanske liga.

Det har dog ikke været helt så prangende i de europæiske kampe, hvor FC Barcelona tabte tre kampe i gruppespillet. Her blev det til to nederlag til Bayern München og et nederlag til Inter.

Barcelonas flotte sæson er blandt andet et resultat af, at Xavi har fået organiseret holdet godt og fået skabt en solid defensiv, som kun har indkasseret syv mål i 21 LaLiga-kampe. Det er bedst af alle i Spanien. Samtidig scorer de cirka 2,04 mål pr. kamp, hvilket betyder, at de har scoret 43 mål i LaLiga.

Noget kunne også tyde på, at Andreas Christensen og Ronald Araujo skal være klar fra start, hvis de skal holde styr på brandvarme Marcus Rashford.

Barcelonas vigtigste spiller:

Den unge spanier Pedri har i længere tid begejstret de fleste fodboldfans, og han spiller også en vigtig rolle på det catalanske hold. Han er en af de kreative kræfter på Barcelona-holdet, som er med til at sætte spillet op. Derudover blev han også matchvinder i weekendens sejr over Villarreal. Derfor er han en af dem, der skal gøre en forskel for Barcelona i kampen mod Manchester United.

Pedri
PedriJOSEP LAGO/AFP

Fraværende spillere:

Sergio Busquets (skade)

Ousmane Dembele (skade)

Manchester United

Erik ten Hag har i den grad fået skabt et Manchester United-hold, der er blevet vant til at vinde. Klubben er placeret som nummer tre i Premier League lægger pres på Arsenal og Manchester City på pladserne over dem.

United har spillet 12 kampe siden VM og her er det blevet til ni sejre, to uafgjorte og kun et enkelt nederlag.

Det engelske storhold har dog ikke haft det nemt mod FC Barcelona, når de to hold har mødtes. Manchester United har blandt andet tabt to Champions League-finaler til spanierne i 2009 og 2011. Derudover har United tabt de seneste tre indbyrdes opgør. Det er dog længe siden og begge mandskaber har forandret sig meget siden da.

Det bliver dog nok en svær kamp på Camp Nou for Manchester United, der også må undvære en del profiler. De må blandt andet se bort fra Lisandro Martinez og Marcel Sabitzer, der begge er i karantæne.

Manchester Uniteds vigtigste spiller:

Man må formode, at FC Barcelona kommer til at have mest boldbesiddelse i kampen. Derfor bliver Manchester Uniteds vigtigste våben nok deres lynhurtige omstillinger. Her har englænderne også en af verdens hotteste angribere lige nu. Nemlig Marcus Rashford. Målmaskinen Marcus Rashford har scoret ti mål siden VM-slutrunden og bliver en vigtig figur i Uniteds bestræbelser på at få point med hjem til Old Trafford.

Marcus Rashford
Marcus RashfordProfimedia

Fraværende spillere:

Lisandro Martinez (karantæne)

Marcel Sabitzer (karantæne)

Anthony Marial (skade)

Antony (skade)

Scott McTominay (skade)

Christian Eriksen (skade)

Donny van de Beek (skade)