Odense slæber sig til favoritsejr i Skanderborg mens Ikast problemfrit vinder i Aarhus

Odense-trøner Ole Gjekstad kunne notere sig en sejr over Skanderborg
Odense-trøner Ole Gjekstad kunne notere sig en sejr over SkanderborgProfimedia
Odense-træner Ole Gustav Gjekstad fik aldrig sit hold til at toppræstere onsdag aften i Skanderborg, men det blev alligevel til to point.

Efter at have været bagud med to mål ved pausen gjorde gæsterne lige præcis nok til at kunne hjemtage en sejr på 34-33.

Det bringer dem op på 28 point, det samme som førerholdet Team Esbjerg har. De vestjyske mestre har dog spillet to kampe færre.

Favoritterne fra Odense havde voldsomt svært ved at komme ud af starthullerne defensivt i Skanderborg.

15 scoringer før pausen af fynboerne var sådan set godkendt, men i modsatte ende hang forsvaret i laser, og hverken Yara Ten Holte eller Althea Reinhardt fik fat i noget som helst mellem stængerne.

Ændringen kom efter pausen, hvor landsholdskeeper Althea Reinhardt begyndte at tage lidt fra i målet. Det gav udslag på måltavlen øjeblikkeligt.

Fra 16-18 scorede Odense tre mål på stribe og var pludselig i front.

Det blev aldrig en kamp, hvor Odense ramte sit topniveau, men den grundlæggende kvalitetsforskel på holdene var alligevel nok til at sikre den ventede udesejr.

Skanderborg hang med til 28-29 seks minutter før tid, hvor et par redninger fra Althea Reinhardt gav gæsterne mulighed for at komme foran med tre mål.

Hjemmeholdet kom inden for et måls afstand igen og åndede fynboerne i nakken hele vejen til slutfløjt.

Det blev først afgjort med Dione Housheers mål til 34-32 mindre end et halvt minut før tid.

I Aarhus havde Ikast Håndbold ingen problemer med også at spille sig op på 28 point. Det blev til en sejr på 31-24 over Aarhus United.